Чому росіяни відійшли від Синьківки: у ISW пояснили наміри ворога
Чому росіяни відійшли від Синьківки: у ISW пояснили наміри ворога

Чому росіяни відійшли від Синьківки: у ISW пояснили наміри ворога

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський зазначив, що українські сили покращили свої позиції поблизу Синьківки поблизу Куп'янська. Водночас російський мілблогер стверджував, що російські сили відступили на невелику відстань від Синьківки через брак живої сили в цьому районі.

Росіяни не зможуть захопити Харків

У ISW не спостерігали повідомлень про дії підрозділів 6-ї ОАЕ на Куп’янському напрямку з кінця березня, а російські війська не ведуть активних наступальних дій у районах, де раніше наступали ці підрозділи. Зокрема, під Синьківкою.

Ймовірно, підрозділи 25-ї та 128-ї мотострілецьких бригад 6-ї ООС у грудні 2023 року здійснили кілька механізованих штурмів поблизу Синьківки, що призвело до значних втрат бронетехніки та відсутності тактично значущого просування.

Нездатність бригад захопити Синьківку, попри постійні масові піхотні та механізовані штурми протягом місяців наступу, ставить під сумнів боєздатність 6-ї ООС та Північного угруповання військ загалом.

Аналітики ISW продовжують оцінювати, що потенційний майбутній російський наступ із захопленням Харкова був би надзвичайно амбітним заходом, який створив би значні проблеми для російських сил. Зокрема, російські сили зіткнуться з краще оснащеними українськими силами після прибуття військової допомоги США. Однак російським військам не доведеться захоплювати Харків, щоб скористатися перевагами відтягування української живої сили та техніки з інших критичних ділянок лінії фронту.

Ймовірно, російські військові вчаться на помилках оперативного планування і, можливо, мають намір розтягнути українські сили на ширшій лінії фронту на сході України перед початком літньої наступальної операції.

Україна готується до контрнаступу наприкінці 2024 року, – ISW

  • Україна, ймовірно, стабілізує лінію фронту вже найближчими місяцями. Наприкінці 2024 або на початку 2025 року українські військові зможуть розпочатиобмежені контрнаступальні операції. Аналітики Інституту вивчення війни зазначають, що російські війська все ще страждають від широко поширених тактичних невдач, і українські сили зможуть цим скористатись.
  • Водночас російське військове командування продовжує роботу над внесенням адаптивних змін на тактичному рівні. Росіяни суттєво змінили тактичні авіаційні операції в Україні завдяки масовому використанню планерних бомб, що дозволяє літакам безпечніше завдавати ударів із глибокого тилу.
  • Прибуття американської допомоги на фронт дозволить ЗСУ розв'язати поточні проблеми. Наразі окупанти частково покладаються на свою кількісну перевагу в техніці та живій силі, щоб чинити постійний тиск на українські війська. Аналітики додають, що російська армія зазнає втрат, яких Сили оборони не змогли б витримати.
Теги по теме
Харьковская область
Источник материала
Поделиться сюжетом