Долар перед Великоднем: чого чекати від курсу валют цього тижня
Долар перед Великоднем: чого чекати від курсу валют цього тижня

Долар перед Великоднем: чого чекати від курсу валют цього тижня

Чому росте курс долара

Анна Золотько у коментарі для 24 Каналу, розповіла, що минулого тижня попит на іноземну валюту на ВРУ суттєво скоротився. Середній обсяг торгів на день знизився з 198 мільйонів до 158 мільйонів доларів позаминулого тижня.

Обсяг інтервенцій НБУ скоротився з 695 мільйонів до 532 мільйонів доларів. Обидва чинники призвели до зміцнення гривні під час торгів на ВРУ – на піку вартість валюти знижувалася до 39,50 гривні.

Анна Золотько

Директор департаменту казначейських операцій Unex Bank

Готівковий ринок, щоправда, реагував на цей тренд дуже слабо: протягом майже всього тижня вартість долару знаходилася у вузькому коридорі 39,75 – 39,90 долара. Хоча і в цьому сегменті ринку попит на валюту дещо знизився.

Також нещодавно НБУ оголосив про рішення знизити облікову ставку до 13,5% (на 1%). Це було реакцією на зниження темпів інфляції у березні та позитивне рішення щодо надання допомоги з боку США. Таке рішення щодо ставки виявилося глибшим, ніж прогнозував ринок і це надало певну підтримку для долару.

Цього тижня я очікую на підвищення попиту на валюту з боку населення через період масової виплати українцям зарплат, пенсій та іншої соціальної допомоги. З одного боку, напередодні Великодня українці потребуватимуть більше вільної гривні, що стримуватиме вплив фактору перехідної дати, з іншого боку, девальваційні очікування населення після хвилі зростання курсу у квітні залишаються підвищеними,
– сказала вона.

На погляд Золотько, в середині тижня слід чекати на помірне зростання готівкового курсу. Протягом тижня вартість долара у готівковому сегменті коливатиметься в діапазоні 39,60 – 40,30 гривні.

Курс долара 29 квітня

Протягом доби курс долара майже взагалі не змінився. В усіх фінустановах він частково зріс на 1 – 5 копійок.

  • У банках: купівля – 39,45 гривні, продаж – 39,90 гривні;
  • В обмінниках: купівля – 39,55 гривні, продаж – 39,95 гривні;
  • На чорному ринку: купівля – 39,80 гривні, продаж – 39,90 гривні.

Теги по теме
курс валют
Источник материала
Поделиться сюжетом