Експерти відповіли, що робити, якщо екран телефону не відповідає
Експерти відповіли, що робити, якщо екран телефону не відповідає

Експерти відповіли, що робити, якщо екран телефону не відповідає

Згодом будь-який мобільний телефон стає перевантажений програмами, файлами та процесами у фоновому режимі, що призводить до уповільнення його роботи, іноді так виходить, що повністю зависає екран телефону.

Якщо екран смартфона перестав правильно працювати, можна спробувати самостійно вирішити проблему. Спочатку варто з'ясувати, що стало причиною поломки і які є варіанти виправлення неполадки.

Перезавантаження : Якщо сенсор не частково працює, завантажте програму Rebooter, яка допоможе швидко перезавантажити пристрій. Якщо сенсор повністю не відповідає, а в смартфоні акумулятор, що знімається, просто вийміть батарею на пару хвилин. З пристроями, у яких встановлений незнімний акумулятор, потрібно зробити трохи інакше.

Власники пристроїв Xiaomi, Meizu або Digma можуть утримувати кнопку увімкнення/вимкнення протягом 20 секунд або довше, і смартфон перезавантажиться або вимкнеться. Якщо у вас Samsung або Sony, одночасно натисніть та утримуйте 7-10 секунд кнопки вмикання/блокування та гучності. Якщо це не допомогло з першого разу, спробуйте знову, але утримуйте довше. Власникам пристроїв інших брендів із вбудованою батареєю також варто спробувати вищеописані варіанти.

Виймання картки пам'яті та SIM-картки : Іноді в несправності тачскрину винна картка пам'яті або SIM-картка. Щоб це перевірити, вимкніть смартфон, вийміть обидві картки. Після перезавантаження перевірте, чи не зникла проблема.

Через безпечний режим : Повністю вимкніть пристрій. Потім натисніть кнопку живлення, і не відпускайте її, поки на екрані не з'явиться логотип смартфона. Після цього відпустіть та натисніть кнопку зменшення гучності. Відпустіть пристрій, коли пристрій завантажиться, і на лівій нижній частині екрана з'явиться напис «Safe mode». Якщо в безпечному режимі жодних проблем із сенсором не буде виявлено, значить справа в одній із програм, яку необхідно видалити або оновити до останньої версії.

Калібрування дисплея сторонніми програмами : У Play Market є програми, якими можна відкалібрувати сенсорний дисплей, покращивши його роботу. Одна з таких програм - TouchScreenRepair, яка проводить тестування та видає звіт про роботу сенсора, а також виправляє помилки в автоматичному режимі.

"Простукування" по периметру екрана : Це найпростіший спосіб тестування дисплея, який не вимагає встановлення програм або складних маніпуляцій. Просто акуратно натискайте пальцем по всій поверхні дисплея, особливо у проблемних зонах, починаючи з невеликого тиску та поступово підсилюючи. Запустіть клавіатуру та натисніть на кожну клавішу, переміщуйте ярлики програм через весь екран, звертаючи увагу на чутливість кожної ділянки дисплея.

Перевірка шлейфу : Проблему зі шлейфом можна визначити навіть не розбираючи телефон. Збої в роботі сенсора - одна з ознак проблем зі шлейфом. Якщо окрім проблем із сенсором з'явилися й інші ознаки, такі як "гальмування" пристрою, вимкнення при знятті блокування або збої в роботі камери, то, можливо, справа саме в цій деталі. Однак, щоб уникнути пошкодження пристрою, краще довірити перевірку та ремонт професіоналам.

Источник материала
Поделиться сюжетом