Голова Мюнхенської конференції: відмова Шольца надати Україні Taurus стала ще незрозумілішою
Голова Мюнхенської конференції: відмова Шольца надати Україні Taurus стала ще незрозумілішою

Голова Мюнхенської конференції: відмова Шольца надати Україні Taurus стала ще незрозумілішою

Навчання українських військових на системі Taurus можна було б розпочати давно, щоб запустити її в дію без необхідності відряджати солдатів Бундесверу. Тому позиція канцлера ФРН Олафа Шольца щодо неприйнятності постачання Україні цих крилатих ракет стає все більш незрозумілою.

Про це голова Мюнхенської безпекової конференції Крістоф Гойсген заявив в інтерв'ю Німецькій редакційній мережі (RND). Він закликав Шольца переглянути свою відмову після поставки США ракет ATACMS Україні.

"Після цього рішення канцлера не постачати ракети Taurus в Україну стає дедалі незрозумілішим. І зараз ми бачимо, наскільки схожа американська зброя, а саме ракети ATACMS, має великий вплив", – сказав дипломат.

На його думку, кремлівський диктатор Володимир Путін погодиться на перемовини лише тоді, коли переконається, що Росія не може здобути перемогу у війні проти України.

"Останніми тижнями нам, європейцям, довелося з болем усвідомити, що наших поставок зброї в Україну недостатньо, щоб зупинити жорстоку російську агресію", – наголосив Гойсген.

Як повідомляв OBOZ.UA, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що після того, як США оголосили про постачання в Україну ракет ATACMS, Німеччина має передати крилаті ракети Taurus. За його словами, остаточне рішення тепер залежить від канцлера Олафа Шольца.

Нагадаємо, оголошення США про передачу Україні ракет великої дальності ATACMS пожвавило дискусії в німецькому Бундестазі про передачу Києву своїх далекобійних ракет Taurus. Німецька опозиція закликала канцлера ФРН Олафа Шольца нарешті ухвалити це рішення.

Як повідомляв OBOZ.UA, на пресконференції 24 квітня Шольц сказав, що поки не збирається змінювати своє рішення щодо постачання Україні ракет Taurus. При цьому він наголосив, що Берлін і надалі підтримуватиме Україну, щоб вона могла протистояти російській агресії.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом