Як довго придатна туш для вій: названо строк-орієнтир
Як довго придатна туш для вій: названо строк-орієнтир

Як довго придатна туш для вій: названо строк-орієнтир

Кожнакосметика має термін придатності, тож не варто нехтувати цим показником. І справа не тільки у зміні структури та густоти, що робить нанесення не настільки зручним, як раніше. Протерміновані засоби можуть викликати проблеми зі здоров’ям.

Туш для вій є невід’ємною частиною макіяжу, оскільки вона візуально робить очі більшими, а погляд – виразнішим. Однак не достатньо лише звернути увагу на термін придатності. Як довго можна використовувати туш, розповіли експерти Mirror.

Професійна візажистка Рейчел Дайверс, наголосила, що важливо спостерігати за змінами текстури та запаху формули, щоб визначити, чи потрібно купувати новий засіб. Орієнтиром зазвичай є тримісячний термін.

Туш може з часом висихати з часом, ставати густою, братися грудками і навіть лущитися. Навіть більше – у старому тюбику можуть міститися бактерії, наприклад, якщо нещодавно у вас була очна інфекція.

Фактично, декоративна косметика та засоби по догляду за шкірою мають терміни придатності, які позначають абревіатурою PAO, що означає "period after opening", період після відкриття. Наприклад, на тональному кремі може бути позначка у 18 місяців – це означає, що якщо він правильно зберігається, ним можна користуватися протягом доволі тривалого часу.

Візажисти також закликають ніколи не ділитися своєю тушшю, оскільки це може призвести до поширення бактерій та виникнення очних інфекцій.

Якщо ви шукаєте способи, щоб туш залишалася свіжою довше, переконайтеся, що кришка завжди щільно закрита – це зберігає формулу та запобігає швидкому висиханню.

Також ніколи не слід лягати спати, не змивши туш, оскільки це може спричинити пошкодження ваших вій, а також подразнення очей, адже засіб розшаровується та мігрує в очі під час сну.

Косметичні засоби повільно руйнуються з часом, навіть якщо їх правильно зберігати. Термін придатності залежить не лише від інгредієнтів та консервантів у складі, а й від якості упаковки. Ознакою простроченого продукту є те, що шкіра раптом починає свербіти після нанесення – особливо якщо жодних побічних ефектів не було раніше. Як розпізнати, що ваша доглядова косметика зіпсувалася – читайте у матеріалі.

Раніше OBOZ.UA розповідав, чому слід уникати використання помади замість рум’ян та як цей лайфхак впливає на стан шкіри.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Источник материала
Поделиться сюжетом