Як легко очистити затірку: перевірені поради, які гарантують приємний результат
Як легко очистити затірку: перевірені поради, які гарантують приємний результат

Як легко очистити затірку: перевірені поради, які гарантують приємний результат

Здається, що затирка є магнітом для бруду, утримуючи пил, розлиту рідину та мильну піну, яка спричиняє зміну кольору, але нам усім пощастило з тим, очистити затірку не так вже й складно.

Як очистити затірку харчовою содою та оцтом:

  1. Почніть з приготування оцтового розчину. Змішайте теплу воду та оцет у розпилювачі 1:1.
  2. Розпиліть розчин і залиште на 5-10 хвилин. Потім добре промийте.
  3. Після цього приготуйте пасту з харчової соди, приготовану з невеликої кількості води та бікарбонату соди. Додавання невеликої кількості перекису водню може допомогти створити сильнішу відбілюючу пасту.
  4. Нанесіть пасту на розчин і використовуйте обрану щітку, щоб очистити скупчення бруду. Ви можете залишити пасту на кілька годин або скрабувати відразу.
  5. Змийте все.

Якщо ви шукаєте спосіб очистити затирку природним шляхом, спробуйте це. Оцет підходить для загальної дезінфекції та знищення неприємної цвілі. Ви можете зберегти затірку білою за допомогою харчової соди та перекису водню. Хороша новина полягає в тому, що ви можете заощадити собі на скрабі, якщо вирішите залишити пасту на затирці якомога довше.

Важливо: оцет є екологічно чистим засобом очищення, але він підходить не для всіх типів плитки. Якщо у вас плитка з мармуру, граніту або іншого виду натурального каменю, то вам не слід використовувати кислотні чистячі засоби. Якщо не впевнені, краще спробуйте на невеликій ділянці плитки.

Часто віддають перевагу домашнім розчинам для чищення затирки, але майте на увазі, що вам, можливо, доведеться пограти з різними інгредієнтами, поки ви не знайдете той, який вам підходить. Крім того, вони можуть не працювати так добре з першої спроби та можуть потребувати кількох застосувань.

Як очистити затірку відбілювачем:

  1. Одягніть рукавички та інше захисне спорядження.
  2. Нанесіть невелику кількість відбілювача і почніть чистити.
  3. Залиште на 10-15 хвилин.
  4. Кілька разів промийте водою до повного видалення засобу.

Використання хлорного відбілювача для очищення простору між плитками – не рідкість. Однак цей продукт дуже токсичний і може навіть пошкодити затирку при неправильному поводженні.

Важливо: якщо ви збираєтеся очистити затирку відбілювачем, радимо не одягати улюблений одяг і переконатися, що кімната добре провітрюється. Також ніколи не використовуйте засоби, що містять аміак, разом із відбілювачем.

Джерело: fantasticcleaners

Читайте також:

Як почистити будь-який вид плитки: покрокова інструкція

Як очистити плиткові шви та плитку: важливі поради для чистоти кухні та ванної

Як очистити плитку у ванній: поради від професійних прибиральників

Источник материала
Поделиться сюжетом