Як відбілити ковдри і подушки без прання: жовті плями зникнуть на очах
Як відбілити ковдри і подушки без прання: жовті плями зникнуть на очах

Як відбілити ковдри і подушки без прання: жовті плями зникнуть на очах

Очищення постільної білизни може бути складним завданням, однак існує простий спосіб відбілювання ковдр та подушок.

Очищення постільної білизни може викликати труднощі, адже часто вона не поміщається в пральну машину та дуже довго сохне. Оскільки дні стають все теплішими, настав чудовий час випробувати простий метод чищення ковдр та подушок.

Радимо прочитати також матеріал Главреду: Чому не можна спати на двох подушках: яку біду це може накликати.

Сонячне світло очищає подушки та ковдри, оскільки воно є "природним дезінфектором", пише Еxpress.co.uk. Тому сонце не тільки допоможе вбити мікроби та бактерії на подушках і ковдрі, а й відбілить їх, пояснила ексерт з прибирання Лінсі Кромбі.

Багато людей вважають, що відбілювання на сонці ефективніше, коли речі мокрі, а не сухі, тому, за бажанням, варто спочатку їх побризкати водою.

Розвісьте ковдри та подушки на мотузці якомога рівніше. Важливо переконатися, що кожна частина тканини потрапляє під пряме сонячне світло і не перекривається. Саме сонячні промені відбілюють та очищують вироби, тому, якщо промені не потрапляють на виріб, подушки не стануть білішими.

Щоб відбілити ковдри та подушки, зазвичай достатньо двох-трьох годин. Якщо ви хочете, щоб речі були ще білішими, спробуйте їх виставити надвір на кілька годин у інший день.

Однак важливо зауважити, що залишати речі на кілька днів поспіль не рекомендовано. Це може послабити та пошкодити тканину.

Крім сонячного світла, перекис водню також може ефективно працювати, якщо у вас є плями на подушках або ковдрах. Обережно нанесіть його на пляму, а через деякий час змийте.

Також допоможе видалити жовті плями тепла вода та сік лимона в пропорції 2:1. Потрібно нанести розчин на 15 хвилин на брудну ділянку, після чого протерти мокрою тканиною.

Прати ковдру рекомендується двічі на рік. Крім цього, міняти подушки на нові слід кожні два-три роки. Водночас пухові ковдри слід міняти кожні п'ять років.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Читайте також:

Источник материала
Поделиться сюжетом