Його творчість досі залишається популярною: як за час кар'єри змінювався Степан Гіга
Його творчість досі залишається популярною: як за час кар'єри змінювався Степан Гіга

Його творчість досі залишається популярною: як за час кар'єри змінювався Степан Гіга

Водночас час йде, а знамениті виконавці змінюються. Про те, як впродовж свого творчого шляху помінявся Степан Гіга – далі в матеріалі.

Зараз Степан Гіга одружений з жінкою Ганною, від якої має двох дітей. Дружина співака раніше працювала адміністратором Закарпатської філармонії, однак тепер обіймає посаду директора студії звукозапису GIGARecords. Їхні діти, Квітослава та Степан, теж займаються творчістю.

Що відомо про кар'єру Степана Гіги

Шлях майбутнього артиста у світ музики розпочався ще у школі. З 7 класу музучилища хлопець був у складі ансамблю «Зелені Карпати». Після цього він приєднався до «Стожар» і «Бескидів» як соліст. Водночас у 1991 році після розпуску останнього він активно починає розвивати сольну кар'єру, займаючись аранжуванням і написанням пісень, що зрештою призвело до створення студії звукозапису GIGARecords.

У 1995 році співак випустив свій перший сольний альбом під назвою "Друзі мої", а потім ще два альбоми "Вулиця Наталі" і "Троянди для вас". Альбом "Вулиця Наталі" став переломним для Степана. У 2002 році його продажі досягли мільйонного накладу, що на той час було приголомшливим результатом. В результаті Гіга став першим виконавцем у незалежній Україні, який отримав нагороду "Золотий диск".

20 лютого 1998 року Гіга став заслуженим артистом України, а 28 грудня 2002 року, йому надали престижне звання Народного артиста України.

У 1989 році був створений гурт "Друзі моє" під художнім керівництвом Павла Петренка. Відтоді з гуртом працює Степан Гіга.

Попри те, що на початку нульових творчість Степана Гіги стала менш популярною, відродження виконавця відбулося у 2022 році, коли його пісні стали вірусними в тіктоці. Це викликало хвилю цікавості до музики Степана Гіги серед молоді, які з радістю відвідують концерти співака. Культовими треками виконавця досі є "Цей сон", "Яворина" та "Золото Карпат".

Як змінювався Степан Гіга за час кар'єри / Фото з відкритих джерел

Источник материала
Поделиться сюжетом