НАТО скликає найвищий військовий орган: про що говоритимуть
НАТО скликає найвищий військовий орган: про що говоритимуть

НАТО скликає найвищий військовий орган: про що говоритимуть

Про це повідомила пресслужба НАТО. Водночас в межах засідання також відбудеться зустріч Ради Україна – НАТО.

Обговорять війну Росії проти України

Пресслужба НАТО повідомила, що на засіданні Військового комітету Північноатлантичного альянсу буде головувати його очільник адмірал Роб Бауер.

Ба більше, запланована присутність інших командувачів військ країн-членів Альянсу й верховного головнокомандувача сил НАТО в Європі генерала Крістофера Каволі.

Зокрема, на вищезгаданому засіданні повинен бути присутнім і Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, який має обговорити ключові пріоритети й виклики Альянсу.

Також варто зауважити, що одна з частин обговорень буде присвячена питанню війни в Україні, яку Росія цинічно веде проти нашої держави.

На першому засіданні головнокомандувачі зберуться у форматі Ради Україна – НАТО для обговорення агресивної війни Росії проти України, ситуації на місцях і подальшої підтримки України з боку НАТО і країн-членів Альянсу,
– йдеться у повідомленні.

Випливає, що на засіданні НАТО може з'явитись Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський або ж інший уповноважений представник України.

Генсек НАТО прибув з неоголошеним візитом до Києва

  • Президент України наголосив, що Україна обов'язково буде в Альянсі, адже неможливо уявити безпеку Європи та євроатлантичної спільноти без дієвої участі України.
  • Він повідомив, що разом з генсеком НАТО обговорив ініціативу щодо створення спеціального фонду для підтримки української оборони обсягом 100 мільярдів євро.
  • Зеленський наголосив, що одним із перших питань стала ситуація на фронті. Він сказав, що ворог намагається скористатися ситуацією, поки Україна очікує допомогу від партнерів.
  • Столтенберг заявив, що Україна на цьогорічному саміті не отримає запрошення до НАТО. Водночас генсек НАТО наголосив, що підтримка Альянсу – довгострокова й передбачувана.
  • Він повідомив, що наразі в Альянсі обговорюють можливості посилення військової підтримки України й забезпечення таких сил і засобів, які в майбутньому б забезпечили місце Україні в Альянсі.
Теги по теме
НАТО
Источник материала
Поделиться сюжетом