"Патрулювала" кордон: в Карпатах прикордонники виявили червонокнижну тварину
"Патрулювала" кордон: в Карпатах прикордонники виявили червонокнижну тварину

"Патрулювала" кордон: в Карпатах прикордонники виявили червонокнижну тварину

В Карпатах помітили євразійську рись

Ймовірно, хижак допомагає працівникам кордону виконувати їхню роботу ще краще. Про "патрулювання" твариною прикордонної території повідомили в Державній прикордонній службі України.

Пухнастий "умилянт" крокує своїм маршрутом поблизу кордону й не схвалює спроб його порушення,
– з гумором написали у повідомленні.

Рись "патрулює" кордон: дивіться відео

Нагадаємо, раніше прикордонники вже помічали рись на цих територіях. Вони радили всім охочим незаконно перетнути кордон не скоювати таких спроб, адже можна опинитися у пащі дикого звіра, а не за парканом.

Що треба знати про рись?

Рись – рід хижих ссавців з родини котячих. Він містить 4 сучасні види, поширені в Євразії та Північній Америці.

Вони характеризуються тим, що їхні вуха увінчані пучком чорного волосся, а тіла з коротким хвостом і довгими ногами. Євразійська рись є найбільшою зі всіх рисей, довжина тіла від 76 до 110 сантиметрів і 70 сантиметрів у загривку. Самці частіше важать від 18 – 26 кілограмів (інколи до 32 кілограмів), самки важать в середньому 18 кілограмів.

Існує безліч варіантів забарвлення рисі, залежних від географічного району – від рудувато-бурого до палево-димчастого, з більш-менш вираженою плямистістю на спині, боках і лапах.

В Карпатах помітили рись / Фото Wikipedia.org

Ця тварина має багато спільного з усіма котячими – гострий зір, особливо у нічний час, і хороший слух. Саме це допомагає їй вести нічний спосіб життя, полювати у сутінках та добре відчувати здобич чи небезпеку на відстані.

Завдяки міцним кігтям і сильним лапам, особливо заднім, рись вправно стрибає по скелях і лазить по деревах. Цю кішку одразу можна впізнати по короткому хвосту і китицях на вухах, які роблять її слух ще кращим.

Теги по теме
Госпогранслужба Карпаты
Источник материала
Поделиться сюжетом