Пухка італійська паска, яка довго не черствіє: рецепт панетоне від учасниці "МастерШеф"
Пухка італійська паска, яка довго не черствіє: рецепт панетоне від учасниці "МастерШеф"

Пухка італійська паска, яка довго не черствіє: рецепт панетоне від учасниці "МастерШеф"

Суперфіналістка проєкту "МастерШеф" Ольга Рябенко розповіла свій рецепт. Обов'язково спробуйте втілити його в життя.

Панетоне

  • Час: 4 години
  • Порцій: 6

Приготування:

  1. Сухофрукти залийте соком апельсина та ромом. Додайте апельсинову цедру та залиште на ніч.
  2. Для опари змішайте тепле молоко з сухими інгредієнтами. Поставте в розігріту до 37 градусів духовку на 30 хвилин.
  3. Далі в опару додайте всі інгредієнти для першого тіста. Змішайте до однорідної маси та поставте в холодильник на 12 годин або на 3 години в духовку при 37 градуах.
  4. Після цього додайте перше тісто всі інгредієнти для другого, окрім масла. Замішуйте 15 хвилин.
  5. Холодне масло поріжте кубиком та розділіть на три частини. Додавайте його в тісто поступово. Після останньої частини масла замішуйте тісто ще 15 хвилин. Далі додайте сухофрукти.
  6. Поставте тісто в тепло на 2 – 3 години (до збільшення у 2,5 раза). Кожну годину витягуйте тісто.
  7. Розділіть його на рівні частини. Сформуйте кульки та викладіть їх у форми. Поставте в тепло до повного підйому.
  8. Щоб зробити макаронаж, змішайте всі інгредієнти до однорідності. Перекладіть в кондитерський мішок і нанесіть на пасочки.
  9. Посипте мигдалевими пелюстками та пудрою. Випікайте панетоне у розігрітій до 175 градусів духовці 35 хвилин.
  10. Готові паски проколіть по дну шпажками та підвісьте вниз верхівками до повного охолодження.
Источник материала
Поделиться сюжетом