Росія продовжує наступ на північний схід від Авдіївки: в ISW назвали варіанти розвитку подій
Росія продовжує наступ на північний схід від Авдіївки: в ISW назвали варіанти розвитку подій

Росія продовжує наступ на північний схід від Авдіївки: в ISW назвали варіанти розвитку подій

Російське командування може прийняти рішення наступати на захід до міста Покровськ. Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни.

Раніше Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський вже називав Покровськ оперативною цiллю окупантів після Авдіївки. Також окупанти можуть продовжити просування на північ для додаткових штурмів Часового Яру.

Альтернативні варіанти

Однак аналітики пропонують й альтернативні сценарії розвитку подій. Росіяни вже тривалий час намагаються окупувати чотири великих міста на Донеччині – Слов'янськ, Краматорськ, Дружківку та Костянтинівку.

Російські війська можуть ухвалити рішення про наступ на північ від свого тактичного прориву в районі Очеретине трасою Н-20 (Донецьк – Костянтинівка), щоб чинити тиск на українські сили, що обороняються в районі Торецька, та, можливо, на оперативний тил української оборони на захід від Часовго Яру,
– йдеться у звіті.

Водночас Часів Яр має для окупантів лише оперативне значення, адже місто надасть плацдарм для подальших наступальних операцій.

Підйом трасою H-20 буде серйозним і не швидким. Однак російське командування може ухвалити рішення продовжити наступ на захід у бік Покровська, оскільки там може бути більше можливостей для тактичного досягнення, ніж на півночі, а також через заклопотаність Росії досягненням західних кордонів Донецької області,
– додають в ISW.

За словами аналітиків, тактичне просування ворожих військ сьогодні становить близько 20 км на південний захід від Торецька, близько 18 км на південь від наступного великого населеного пункту Олександро-Калинове і до 28 км на південь від Костянтинівки.

Ситуація на фронті: коротко

  • У Генштабі ЗСУ повідомили, що протягом минулої доби відбулося 131 бойове зіткнення. Загалом ворог завдав 1 ракетного та 82 авіаційних ударів, здійснив 108 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.
  • Зазначається, що наразі найгарячішими напрямками на фронті зараз є Бахмутський та Авдіївський.
  • Наші військові активно продовжують завдавати нищівних ударів ворогу, завдають втрат окупаційним військам як у живій силі, так і в техніці. За минулу добу ворог втратив 1 320 бійців. Загалом від початку повномасштабного вторгнення втрати Росії становлять 467 470 окупантів
Источник материала
Поделиться сюжетом