Росіяни грають ва-банк: чому ворог пришвидшує наступальні дії на Куп'янському напрямку
Росіяни грають ва-банк: чому ворог пришвидшує наступальні дії на Куп'янському напрямку

Росіяни грають ва-банк: чому ворог пришвидшує наступальні дії на Куп'янському напрямку

Про це 24 Каналу розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, наголосивши, що ворог не втрачає наміру прорвати українську оборону саме на Куп'янському напрямку. Однак ЗСУ готові до будь-яких сценаріїв.

Впродовж місяця на півночі Луганської області спостерігалось накопичення сил та засобів противника з підготовкою до інтенсифікації бойових дій. Українські сили намагалися протидіяти цьому, завдаючи ударів в глибину тилу росіян – наскільки діставали наші засоби.

"Зараз на Куп'янському напрямку ворог абсолютно прогнозовано спробує тиснути, проте успіху не має. Просування окупантів не фіксується, але вони мають намір поширити наступальні дії", – зауважив Мусієнко.

Умови для росіян погіршуються

На Харківському напрямку також ситуація неспокійна. У Бєлгородській області відбувається нарощування сил росіян. Відповідно ризики для Харківщини з боку цієї російської області також зростають.

Водночас Україна має там сили, також там побудовані оборонні позиції, тому ЗСУ готується до протидії ворогу.

Відбувається те, про що попереджали: ворог посилюється і пік його активності очікуваний у травні – червні. Зараз він намагається пришвидшити події, через зміну умов – для російських військ не в кращий бік,
– підкреслив керівник Центру військово-правових досліджень.

Забезпечення українських сил буде покращуватись найближчим часом завдяки військовій допомозі від партнерів, зокрема США.

"Однак для росіян гра ва-банк, коли вони пришвидшують наступальні дії та прагнуть атакувати тими непідготовленими силами, які наразі мають, є ризикованою", – впевнений Олександр Мусієнко.

Що відбувається на Куп'янському напрямку: дивіться на карті


Ситуація на Харківському напрямку

  • Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський наголосив, що ворог нарощує чисельність своїх військ поблизу Харкова, а також здійснює перегрупування. Проте українські сили на найбільш загрозливих напрямках посилено артилерійськими та танковими підрозділами.
  • Також ЗСУ, за словами Сирського, вдалося покращити тактичне положення в районі Синьківки на Куп'янському напрямку та Серебрянського лісництва на Лиманському напрямку.
  • Аналітики американського Інституту вивчення війни зазначають, що попри плани росіян, які вони мали ще з початку повномасштабного вторгнення, захопити Харків, наразі окупанти не мають відповідних сил та засобів для здійснення цього.
  • Саме через нестачу особового складу росіяни були змушені відступити від Синьківки Куп'янського району.
Теги по теме
Харьковская область
Источник материала
Поделиться сюжетом