СБУ оголосила підозру в колабораціонізмі ексдепутату міськради у Каховці
СБУ оголосила підозру в колабораціонізмі ексдепутату міськради у Каховці

СБУ оголосила підозру в колабораціонізмі ексдепутату міськради у Каховці

СБУ повідомила про підозру ексдепутату міськради від забороненої в Україні партії «Опозиційний блок», який вступив до незаконного правоохоронного органу росіян в окупованій Каховці.

Про це повідомляє у ФейсбуціУправління СБУ в Тернопільській області, передає Укрінформ.

"Слідчі Тернопільського управління СБУ зібрали доказову базу щодо чергового колаборанта з Херсонщини, який добровільно погодився на співпрацю з ворогом та вступив до лав карального органу окупантів – т.зв. «Головного управління Міністерства внутрішніх справ Російської Федерації по Херсонській області», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що після окупації Херсонщини російськими військами ексдепутат міської ради від забороненої проросійської партії «Опозиційний блок» пристав на пропозицію загарбників і добровільно приєднався до органів окупаційної влади. У липні 2022 року його призначили на посаду «слідчого» у так званій окупаційній «народній міліції» Каховки, а згодом він обійняв посаду «старшого слідчого ВМВС РФ «Новокаховський» ГУ МВС РФ по Херсонській області».

За даними силовиків, працюючи у псевдоправоохоронних органах, фігурант допомагав країні-агресору підтримувати окупаційний режим, а також придушував опір і залякував мирних жителів тимчасово окупованих міст Херсонщини. Зокрема, він примушував працівників Каховської центральної міської лікарні до співпраці з окупаційною "владою" та вимагав у керівництва закладу вести діловодство російською мовою. Крім того, він примушував підприємців реєструвати свою діяльність відповідно до вимог російського законодавства і сплачувати «податки» окупаційній адміністрації.

Зловмиснику заочно повідомили про підозру за ч.7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ затримала весь «виборчком», який готував псевдореферендум на Херсонщині.

Теги по теме
СБУ
Источник материала
Поделиться сюжетом