Голубці – це ідеальна страва для обіду. Традиційно, вироби тушкують в каструлі. Але вони не будуть надто жирними та вийдуть дуже соковитими, якщо їх запекти.
Ідея приготування соковитих голубців в духовці на обід опублікована на сторінці marafon18_6 в Instagram. Фарш не обов'язково повинен бути зі свинини – можна використати дієтичну курку.
Інгредієнти:
- капуста – 1 шт.
- фарш з курячого філе – 500 г.
- цибуля – 1 шт.
- помідор – 1 шт.
- рис білий варений – 150 г.
- сіль, перець, зелень – за смаком.
- копчена паприка – 1 ч. л.
- вода тепла – 500 г.
- паста томатна – 2-3 ст. л.
Спосіб приготування:
1. Капусту відварюємо 10 хвилин.
2. Для начинки змішати фарш, цибулю, помідори, варений рис, зелень, сіль і улюблені спеції.
3. У кожного листа капусти вирізаємо жорстку середину.
4. Викласти начинку, загорнути.
5, Викласти на форму для запікання.
6. Томатну пасту змішати з водою і спеціями, залити голубці.
7. Відправити в духовку на 40 хвилин за температури 180 градусів.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Голубці з пекінської капусти
- Ліниві голубці в соусі
- Голубці з молодої капусти