Субкультура “фуррі”: Захоплення образами тварин серед молоді
Субкультура “фуррі”: Захоплення образами тварин серед молоді

Субкультура “фуррі”: Захоплення образами тварин серед молоді

У сучасному світі серед молоді набирає популярності субкультура “фуррі”, яка полягає в наслідуванні звичок та образів тварин. Фуррі-спільнота відзначається тим, що її учасники вбираються у костюми, що відтворюють образи різних тварин, а також використовують арт, літературу та інші форми творчості для вираження своєї прив’язаності до світу тварин.

При цьому купити цілісний костюм фуррі (фуррісьют) буде досить дорого – у західних країнах за нього доведеться викласти щонайменше 2000 доларів. Тому більшість послідовників субкультури одягаються в фуррі частково (лапи, хвіст, голова) або просто носять аксесуари (наприклад, котячі вуха), і представляються на зустрічах фуррі своїм вигаданим ім’ям.

В Україні також можна купити частини костюма фуррі, вартість яких стартує від 2000 грн.

Нерідко члени субкультури настільки вживаються в роль своїх персонажів, що починають поводитися відповідно до поведінки тварини, з якою вони себе асоціюють. Наприклад, фуррі можуть ходити на карачках, нявкати або гавкати, кусати і облизувати перехожих.

Так, в одній зі шкіл США розгорівся скандал через те, що деякі з учнів одягаються в фуррі та кусаються. Близько 75 учнів і батьків вийшли до школи, заявивши, що незадоволені тим, як адміністрація розглядає повідомлення про подібні випадки.

Попри те, що спільнота прихильників фуррі виникла в 1960-х (тоді каталізаторами стали комікси з людиноподібними істотами), популярність субкультури останнім часом зросла в кілька разів.

Дедалі частіше в соцмережах викладають фото та відео, як молоді люди в костюмах фуррі прогулюються вулицями навкарачки, влаштовують “сходки”.

Крім того, хоча з першого погляду таке захоплення здається безневинним, частина користувачів в інтернеті сексуалізують субкультуру – на продаж виставляються еротичні ілюстрації та анімації. Цінники на малюнки – від 50 центів і сягають понад 800 доларів за зображення.

Источник материала
Поделиться сюжетом