Суд обрав запобіжні заходи іншим підозрюваним у справі Сольського
Суд обрав запобіжні заходи іншим підозрюваним у справі Сольського

Суд обрав запобіжні заходи іншим підозрюваним у справі Сольського

Сольському вручили підозру у заволодінні державною землеювартістю 291 мільйон гривень. Також його викрили у спробі заволодіння землею ще на 190 мільйонів.

Підозрюють у незаконному заволодінні державною землею

Як повідомили вдень, 29 квітня, у САП, слідчі судді ВАКС застосували запобіжні заходи ще до трьох підозрюваних у справі щодо заволодіння землею на Сумщині площею близько 2,5 тисяч гектарів вартістю 291 мільйон гривень та спроби заволодіння землею площею близько 3,3 тисячі гектарів ще на 190 мільйонів гривень

Згідно з рішенням суддів:

  • до одного зі співорганізаторів застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 30 мільйонів гривень;
  • до з пособників - тримання під вартою із заставою у 5 мільйонів гривень;
  • до іншого пособника - застава у розмірі 7,5 мільйона гривень.

Нагадаємо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Що відомо про справу Сольського: основне

  • Злочинна група діяла у 2017 – 2021 роках. У Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) розкрили, як "працювали" злочинці та які ролі виконували учасники схеми. Сольський, до речі, звинувачення заперечує та заявляє, що підозра помилкова.
  • За даними слідства, у 2017 році Сольський, який був власником низки сільгоспкомпаній, вирішив заволодіти землею на користь приватного агрохолдингу. Мова про ділянки, які перебували у використанні двох держпідприємств у Сумській області.
  • Серед них – ДП "Надія" та "Іскра", за якими ще 1953 року було закріплено близько 5800 гектарів землі. Їм висунули обвинувачення за статтями про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.
  • Водночас Сольський написав заяву про відставку. Документ датований 25 квітня, тобто заява написана вже після оголошення Сольському підозри у корупції.
  • Зранку 26 квітня ВАКС обрав запобіжний захід Сольському – тримання під вартою із можливістю внесення застави. За міністра Сольського уже внесли заставу. Її розмір становив понад 75 мільйонів гривень. Ексміністр аграрної політики вийшов із СІЗО.
Теги по теме
Новости Украины Коррупция Антикоррупционный суд
Источник материала
Поделиться сюжетом