Тертий пиріг – ідеальний домашній десерт, який готується елементарно. Для основи вам потрібно лише зробити пісочне тісто, а для начинки можна використовувати будь-яке варення, шоколад, горіхи.
Кулінар поділився в Instagram рецептом дуже смачного домашнього тертого пирога з ягідним варенням.
Інгредієнти:
- Яйця – 4 шт.
- Цукор – 300 г
- Сіль – 5 г (0,5 ч. л.)
- Сода – 10 г (1 ч. л.)
- Олія вершкове 82% – 500 г (або маргарин)
- Борошно – 900 г (6 ст.)
- Варення – 800 г (2 ст.)
- Цукрова пудра
Спосіб приготування:
1. З'єднайте яйця, цукор, сіль, соду та перемішайте. Додайте м'яке масло або маргарин і знову перемішайте.
2. Всипте частинами борошно, перемішайте.
3. 1/4 замішаного тіста скачайте в декілька кульок для зручності та відправте в морозилку на 15-20 хвилин.
4. Основну масу тіста розгортаємо, викладаємо на деко і робимо проколи виделкою. Зверху викладіть варення, так щоб не доходило до країв по 5 мм тому що пригорить!
5. Зверху посипте тертим тістом так, щоб воно покрило все варення. Посипте пудрою чи цукром.
Випікайте 25-35 хвилин при 170 градусів.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Тертий пиріг на маргарині
- Тертий пиріг зі сливовим варенням
- Тертий пиріг з вишнею