Тертий пиріг по-новому: найпростіший рецепт найбюджетнішого домашнього десерту
Тертий пиріг по-новому: найпростіший рецепт найбюджетнішого домашнього десерту

Тертий пиріг по-новому: найпростіший рецепт найбюджетнішого домашнього десерту

Тертий пиріг – ідеальний домашній десерт, який готується елементарно. Для основи вам потрібно лише зробити пісочне тісто, а для начинки можна використовувати будь-яке варення, шоколад, горіхи.

Кулінар поділився в Instagram рецептом дуже смачного домашнього тертого пирога з ягідним варенням.

Інгредієнти:

  • Яйця – 4 шт.
  • Цукор – 300 г
  • Сіль – 5 г (0,5 ч. л.)
  • Сода – 10 г (1 ч. л.)
  • Олія вершкове 82% – 500 г (або маргарин)
  • Борошно – 900 г (6 ст.)
  • Варення – 800 г (2 ст.)
  • Цукрова пудра 

Спосіб приготування:

1. З'єднайте яйця, цукор, сіль, соду та перемішайте. Додайте м'яке масло або маргарин і знову перемішайте.

2. Всипте частинами борошно, перемішайте. 

3. 1/4 замішаного тіста скачайте в декілька кульок для зручності та відправте в морозилку на 15-20 хвилин.

4. Основну масу тіста розгортаємо, викладаємо на деко і робимо проколи виделкою. Зверху викладіть варення, так щоб не доходило до країв по 5 мм тому що пригорить!

5. Зверху посипте тертим тістом так, щоб воно покрило все варення. Посипте пудрою чи цукром.

Випікайте 25-35 хвилин при 170 градусів.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Тертий пиріг на маргарині
  • Тертий пиріг зі сливовим варенням
  • Тертий пиріг з вишнею
Источник материала
Поделиться сюжетом