У Грузії 11 опозиціонерів усунули від обговорення закону про «іноагентів»
У Грузії 11 опозиціонерів усунули від обговорення закону про «іноагентів»

У Грузії 11 опозиціонерів усунули від обговорення закону про «іноагентів»

У Грузії з засідання парламентського комітету з юридичних питань, на якому у другому читанні обговорюється закон про «іноагентів», видворили одинадцятьох опозиційних депутатів.

Про це повідомляє Эхо Кавказа, передає Укрінформ.

Як зазначається, в обговоренні законопроєкту більше не беруть участі 5 членів партії «Єдиний національний рух», лідер партії «Стратегія Агмашенебелі», по одному представнику Республіканської партії, «Лело», «Громадян», депутатського об’єднання «Єврооптимісти», а також незалежний депутат Тако Чарквіані.

Трансляція засідання комітету переривається щоразу, коли депутатів виводять із зали, а для ЗМІ робота в законодавчому органі знову обмежена.

Представниця «Лело» Саломе Самадашвілі заявила, що має намір подати позов через застосування до неї фізичного насильства - її вивели із зали, коли вона ставила запитання щодо можливого скасування безвізового режиму в ЄС для громадян Грузіїу разі прийняття закону про «іноагентів».

За словами голови комітету Анрі Оханашвілі, опозиційні депутати ставили запитання за принципами першого слухання, а не другого.

Ще один інцидент стався, коли депутат від «Єврооптимістів» Хатія Деканоідзе кинула пляшку у бік члена руху «Сила народу» Гурама Мачарашвілі.

Як повідомлялося, 29 квітня комітет парламенту Грузії із юридичних питань проводить постатейний розгляд законопроєкту «Про прозорість іноземного впливу» до другого читання. Винести на голосування у другому читанні законопроєкт «Про прозорість іноземного впливу» можуть з 30 квітня. Затвердити законопроєкт в остаточному, третьому читанні «Грузинська мрія» може у середині травня.

17 квітня парламент Грузії затвердив закон про «іноагентів» у першому читанні. Через повторне ініціювання законопроєкту на початку квітня цього року у Тбілісі проходять акції протестів.

Фото: Радіо Свобода

Теги по теме
Закон Грузия
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны