Учасники кластеру Brave1 за рік роботи отримали $3,2 мільйона на свої розробки
Учасники кластеру Brave1 за рік роботи отримали $3,2 мільйона на свої розробки

Учасники кластеру Brave1 за рік роботи отримали $3,2 мільйона на свої розробки

Упродовж року учасники defense-tech кластеру Brave1 отримали 186 грантів на свої розробки на загальну суму $3,2 млн.

Про це у Телеграмі повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Укрінформ.

«З початком повномасштабного вторгнення стало ясно, що на полі бою потрібні технологічні геймченджери. Для швидкого й ефективного розвитку defense-tech ринку Мінцифра рік тому разом з Міноборони, Генштабом, Мінстратегпромом, Мінекономіки, РНБО запустила кластер Brave1. Тепер Brave1 — це вже ціла defense-tech екосистема з понад 900 інноваторами, які створили більш ніж 1 600 розробок», - йдеться в повідомленні.

Так, з початку роботи учасники кластеру отримали 186 грантів на загальну суму у $3,2 млн.

Сьогодні Brave1 працює за 12 топ-напрямами, серед них — БпЛА, засоби розвідки, наземні роботизовані комплекси, системи РЕБ, навігаційні системи, розмінування, військова медицина тощо.

За словами Федорова, вже сьогодні за кожним напрямом є десятки технологічних рішень, які держава купує для фронту. Зі свіжого — передали на фронт 2 тисячі одиниць РЕБ ближньої дії від українських розробників, учасників кластера Brave1, і роботизовані платформи «ШаБля».

Зараз винахідники зосереджуються на розробках наземних роботизованих комплексів, РЕБ, на штучному інтелекті в оборонних технологіях та БпЛА.

Як повідомлялося, кластер підтримки defense-tech розробок Brave1 оголошує пошук рішень для протидії FPV-дронам і комерційним безпілотникам.

Фото: Мінцифри

Источник материала
Поделиться сюжетом