Український смаколик, якому вже понад 300 років: готуємо качану кашу на Великдень
Український смаколик, якому вже понад 300 років: готуємо качану кашу на Великдень

Український смаколик, якому вже понад 300 років: готуємо качану кашу на Великдень

Качана каша готується з трьох інгредієнтів – пшона, яєць та борошна. Таку назву вона отримала, бо її качають, перетираючи інгредієнти.

Качана каша

  • Час: 1 година
  • Порцій: 2

Приготування:

  1. Яйця окремо збийте до однорідної маси. Борошно та пшоно насипте в різні миски.
  2. Ложку за ложкою додавайте у миску з пшоном спочатку яйце, а потім борошно, гарно качаючи кашу по колу. Робіть так, поки кожна пшонинка не вкриється тістом із яєць і борошна.
  3. Далі підсушіть кашу в духовці при температурі 60 градусів приблизно 40 хвилин, щоб вона була сухою та гарно зберігалася.
  4. Підсушену кашу відваріть в бульйоні або воді до готовності.
Источник материала
Поделиться сюжетом