ВАКС відправив до в'язниці екскерівників Запорізького електровозоремонтного заводу
ВАКС відправив до в'язниці екскерівників Запорізького електровозоремонтного заводу

ВАКС відправив до в'язниці екскерівників Запорізького електровозоремонтного заводу

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду визнала винним колишнього керівника ПрАТ «Запорізький електровозоремонтний завод» і його заступника у зловживанні службовим становищем, що завдало підприємству понад 780 тис. грн збитків.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Колишнім очільникам підприємства суд призначив покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, повʼязані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, на строк три роки та зі штрафом у розмірі 17 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ще одній особі – організатору злочину – суд призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, повʼязані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, на строк три роки та зі штрафом у розмірі 17 тис. грн

Вирок суду може бути оскаржений протягом тридцяти днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати ВАКС.

У САП нагадали, що наприкінці 2014 року керівник ПрАТ «ЗЕРЗ» та його заступник, діючи у змові із третьою особою – організатором цього злочину, забезпечили перемогу повʼязаного з останнім приватного товариства у державній закупівлі 30 коліс для електровозів за визначеною ним загальною ціною 2,45 млн грн.

Водночас слідством було встановлено, що ринкова вартість цих коліс становила лише 1,01 млн грн, а надміру сплачені ПрАТ «ЗЕРЗ» на виконання договору кошти є збитками, заподіяними цьому підприємству державної форми власності.

Як повідомляв Укрінформ, слідчі судді Вищого антикорупційного суду застосували запобіжні заходи у вигляді арешту ще до трьох підозрюваних у справі про заволодіння землею у Сумській області площею близько 2,5 тис. га вартістю 291 млн грн та спроби заволодіння землею площею близько 3,3 тис. га ще на 190 млн грн.

26 квітня ВАКС обрав запобіжний захід міністру аграрної політики і продовольства Миколі Сольськомуу вигляді арешту з альтернативою внесення застави у розмірі 75 млн 700 тис. грн.

23 квітня у Національному антикорупційному бюро України заявили, що правоохоронці викрили міністра на заволодінні держземлею на 291 млн грн і на спробі заволодіння землею на 190 млн грн.

Сольський, коментуючи підозру, зазначив, що події стосуються періоду 2017-2018 років, коли він не був ні міністром аграрної політики та продовольства, ні головою Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики.

За його словами, обставини семирічної давнини стосуються спору між державними підприємствами та фізособами, зокрема учасниками АТО, за землі, які були надані останнім у володіння відповідно до закону.

26 квітня стало відомо, що за Сольського внесена застава у повному обсязі.

Теги по теме
Коррупция
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны