Військовий експерт назвав 3 сценарії розвитку подій на фронті у 2024 році
Військовий експерт назвав 3 сценарії розвитку подій на фронті у 2024 році

Військовий експерт назвав 3 сценарії розвитку подій на фронті у 2024 році

Як розвиватимуться події у 2024 році та що потрібно зробити ЗСУ перш ніж розпочати контрнаступ, розповів 24 Каналу військовий експерт, керівник Центр військово-правових досліджень Олександр Мусієнко. Водночас аналітики ISW повідомляють, що вже наприкінці 2024 або на початку 2025 року українські військові зможуть розпочати обмежені контрнаступальні операції.

"Я не берусь прогнозувати на 2025 рік, не те, що на 2026. Зараз важко спрогнозувати. Я лише говорю про певні сценарії на 2024 рік, навіть не про точні прогнози", – мовив Мусієнко.

Як можуть розвиватися події на фронті

На думку експерта, 2024 рік має три сценарії розвитку подій, зокрема користь України:

  • за допомогою підтримки, яку надають США, Британія та інші члени-учасники "Рамштайну", зупинити ворога, стабілізувати фронт, збити темпи його просування і завдати максимальних збитків;
  • активна оборона, яка дасть можливість українським Силам оборони здійснювати певні тактичні локальні дії з метою повернення втрачених позицій та витіснення ворога;
  • більший наступ, за умови, що створяться для цього певні фактори й об'єктивні чинники. Наприклад, на лівобережжі Херсонщини.

Мусієнко зазначив, що британський пакет допомоги якраз про те, щоби діяти більше на Півдні. Зокрема, там є катери, човни, ракети Storm Shadow, які застосовуються по Півдню, дрони. Також легкі броньовані машини, які здатні діяти по піщаних ґрунтах, які притаманні й лівобережжю Херсонщини.

"Як тільки будуть більші обсяги допомоги, я не бачу розвитку наступу Росії вглиб української території. Поки ми ще цього не відчули, тактичні відступи українських військ будуть виправдані, зрозумілі й абсолютно можливі. Далі ситуація може покращитися на нашу користь. Не так, щоб прямо стратегічно, але локально і тактично так точно", – додав військовий експерт.

Перспектива контрнаступу України

  • США виділили Україні допомогу. Однак поки що невідомо,чи дозволить підтримка від Вашингтона розпочати Україні контрнаступ.
  • Попри це, Володимир Зеленський сказав, що новий контрнаступ Сил оборони України буде успішнішим.На жаль, тогорічний контрнаступ був не настільки успішним, як планувалося, адже Україна була "саботована зсередини". Росіяни знали, де Сили оборони збиралися атакувати.
  • Також Велика Британія анонсувала виділення Україні найбільшого пакета військової допомоги на 500 мільйонів фунтів стерлінгів. Не виключено, що пакет допомоги увійшли човни, катери, легкі броньовані машини, ракети Storm Shadow – натяк для ЗСУ використати цю допомогу для наступу на Південь.
Теги по теме
Украина – Россия
Источник материала
Поделиться сюжетом