Зеленський відреагував на атаки РФ на Харків і Одесу
Зеленський відреагував на атаки РФ на Харків і Одесу

Зеленський відреагував на атаки РФ на Харків і Одесу


Важливо, щоб усі служби, від роботи яких залежить життя українців, були швидкими, зазначив глава держави.


Президент Володимир Зеленський наголосив на важливості надання своєчасної допомоги постраждалим від російських ударів по Одесі та Харкову. Про це глава держави сказав під час вечірнього відеозвернення в понеділок, 29 квітня.
 
“Щойно були доповіді щодо ситуації в Одесі після російського ракетного удару та в Харкові – після удару керованими авіабомбами. На жаль, в Одесі є загиблі. Мої співчуття рідним та близьким. Багато поранених – усім надається зараз допомога.”, – сказав президент.

Зеленський зазначив, що місцеві служби й рятувальники ДСНС України відреагували миттєво.

 
“Важливо, щоб усі служби, усі наші люди, від роботи яких залежить життя українців, були максимально ефективними та швидкими. Оперативність у допомозі, вчасний і достатньо сміливий захист життя – це те, що нам усім в Україні допомагає вистояти”, – додав глава держави.

Нагадаємо, ввечері 29 квітня російські війська атакували Київський район Харкова керованою авіабомбою. Постраждала жінка.

Крім того, росіяни здійснили ракетний удар по Одесі. Внаслідок обстрілу почалася пожежа в Палаці студентів Одеської юридичної академії, який відомий у народі як Замок Гаррі Поттера. Четверо людей загинули. Ще один чоловік помер, внаслідок інсульту, який спровокувала атака. Поранені 32 людини.

Війська РФ вдарили по Одесі балістичною ракетою, попередньо, з касетним боєприпасом. Такі боєприпаси використовуються для ураження живої сили.



Теги по теме
Владимир Зеленский Одесса Харьков Жертвы
Источник материала
Поделиться сюжетом