Android 15 додає можливість обміну аудіо на кількох пристроях через Bluetooth
Android 15 додає можливість обміну аудіо на кількох пристроях через Bluetooth

Android 15 додає можливість обміну аудіо на кількох пристроях через Bluetooth

Для тих, хто подорожує з друзями чи родиною, обмін аудіо може бути проблемою. Незалежно від того, чи це фільм, чи спільний список відтворення, поточні обмеження Bluetooth обмежують трансляцію лише на одному пристрої за раз. На щастя, стандарт Bluetooth LE Audio та його функція Auracast пропонують рішення для цього. 

Auracast дозволяє транслювати аудіо на пристрої поблизу через Bluetooth Low Energy. На відміну від традиційного Bluetooth, Auracast не потребує сполучення між вихідним і приймальним пристроями.  У таких випадках ви можете уявити, що ваш телефон діє як міні-радіовежа, передаючи аудіопотік, який можуть сприймати інші пристрої. Справа не в тому, що на смартфонах немає таких функцій обміну аудіо. Але вони часто обмежуються своєю міні-екосистемою. 

Наприклад, у телефонах Samsung є функція під назвою «Подвійне аудіо», яка дозволяє надсилати медіа-аудіо на два різні пристрої Bluetooth одночасно. Але для роботи потрібні спеціальні пристрої Samsung. Існує також «Share Audio» від Apple, але він працює лише між iPhone. 

Auracast, з іншого боку, доступний для будь-якого пристрою чи платформи, які ліцензують технологію від Bluetooth SIG, керівного органу стандартів Bluetooth. Анонсований у 2022 році, Auracast був прийнятий виробниками смартфонів. Однак, оскільки Bluetooth LE Audio стає стандартною функцією, це змінюється. 

Найважливіше те, що в Android 15 вбудовано спеціальну сторінку «обмін аудіо» для керування потоками Auracast. Ця функція дозволяє користувачам знаходити, підключатися або ініціювати власну трансляцію Auracast. 

Мішал Рахман у блозі на Android Authority каже, що йому вдалося ввімкнути цю функцію на Pixel 8 Pro під управлінням Android 15 Beta 1.1, що дозволяє успішно підключатися до пристроїв Samsung Galaxy, які працюють під керуванням One UI 6.1.  Примітно, що для цих пристроїв потрібні навушники Samsung Galaxy Buds 2 Pro, які підтримують Auracast.

Відповідно до звіту, щоб запустити потік Auracast на Android 15, користувачеві потрібно перейти в «Налаштування» > «Підключені пристрої» > «Параметри підключення» > «Обмін аудіо». Буде перемикач для «поділитися аудіо», який ініціюватиме трансляцію. 

Мішалл зазначає, що для безпечних з’єднань користувачі можуть встановити ім’я трансляції та пароль у «налаштуваннях потоку». Крім того, вони також можуть створити QR-код для сканування іншими та приєднатися до потоку. 

Після підключення, Мішалл каже, що обидва пристрої відтворювали однаковий звук через відповідні навушники. Однак слід зазначити, що Auracast підтримує лише односторонню трансляцію. Це означає, що під’єднані пристрої не можуть керувати відтворенням на пристрої-джерелі.

Источник материала
Поделиться сюжетом