Чим натуральним можна пофарбувати яйця: результат вразить кожного
Чим натуральним можна пофарбувати яйця: результат вразить кожного

Чим натуральним можна пофарбувати яйця: результат вразить кожного

Чим можна пофарбувати яйця без барвників - Главред зібрав корисні поради, як прикрасити яйця до Великодня.

Як пофарбувати яйця на Великдень натуральними продуктами та які продукти на кухні для цього знадобляться - Главред зібрав корисні лайфхаки.

Досвічена господиня у своєму каналі на Youtube поділилась порадами, як із продуктів, які є на кухні кожної господині, пофарбувати великодні яйця у різноманітні кольори та відтінки.

Чим можна замінити фарбу для яєць

Що таке великоднє яйце?

Великоднє яйце - обрядова їжа та ритуальний символ у великодніх звичаях, обрядах та іграх. Дарувати пофарбовані в червоний колір яйця на Великдень - давній звичай. У християнстві яйце тлумачать як символ гробу і воскресіння, а червоний колір символізує для християн кров розп'ятого Христа. Крім того, червоний колір одночасно вказує і "на царську гідність Спасителя".

Який натуральний фарбник фарбує яйця в синій колір

Щоб отримати колір космічного неба, яскравий відтінок синього, варто використати жменю замороженої чорниці або лохини. Потрібно ягоди ретельно розтерти, щоб вийшло пюре. Туди також потрібно додати трішки води. а потім попередньо зварені яйця варто замочити у цьому розчині на 3-4 години.

Якщо ви хочете отримати насичений темно-синій колір, тоді варто спробувати метод із чаєм каркаде та гібіскусом. Для цього потрібно відварити настій із каркаде та гібіскусу впродовж 30 хвилин. Після цього варто додати туди крашанки і вже за 10 хвилин яйця отримають гарний колір.

Дивіться відео про те, як пофарбувати яйця на Великдень:

Більше цікавих новин:

Источник материала
Поделиться сюжетом