"Гуманітарні" автівки знову пішли у продаж
"Гуманітарні" автівки знову пішли у продаж

"Гуманітарні" автівки знову пішли у продаж

Цього разу з продажу вилучено сім автомобілів, ввезених в Україну за пільговими умовами розмитнення для використання військовими підрозділами.

Комерційний збут автомобілів на території Київської області вчасно попередили працівники підрозділу по боротьбі з контрабандою та порушеннями митних правил Київської митниці у ході спільної спецоперації з Національною поліцією України. Про це повідомляє Держмитслужба України.

Як з’ясувалося, не нові, але добротні автомобілі Volvo, BMW, Nissan, Mercedes-Benz, Volkswagen та дві одиниці Opel житель Бучанської громади намагався продати через оголошення. Справа пішла на лад, оскільки знайшлися покупці, котрі приїхали обирати автомобілі.

Читайте також На Житомирщині знайшли підпільний автосалон гуманітарних машин

Звісно, про те, що машини ввезені без сплати митних податків і призначені для передачі у військові підрозділи чи на гуманітарні місії, покупці не знали, довідалися про це пізніше. На щастя, купити їх не встигли – завадила спецоперація силовиків.

Як повідомляє Митна служба України, згідно з електронною базою даних митниці, зазначені автівки були ввезені в Україну у квітні 2024 року як гуманітарна допомога. Відповідно до національного законодавства, товари, визначені як гуманітарна допомога, звільняються від оподаткування при ввезенні на митну територію України.

Читайте також За продаж "гуманітарних" авто чоловіка засудили з конфіскацією майна

В цьому ж випадку громадянин використав автомобілі в інших цілях, якими надані пільги не передбачені. Оскільки факт ухилення від сплати митних платежів мав місце, то Київською митницею складено 7 протоколів про порушення митних правил за ст. 485 Митного кодексу України, а транспортні засоби вилучені як докази у судовому розгляді справи.

Фото: Київська митниця

Теги по теме
Новости фото Законодавство
Источник материала
Поделиться сюжетом