Як очистити холодильник за лічені хвилини: швидкі та ефективні способи
Як очистити холодильник за лічені хвилини: швидкі та ефективні способи

Як очистити холодильник за лічені хвилини: швидкі та ефективні способи

Будь-який час, витрачений на чищення холодильника, буде витраченим з користю, тож спробуйте очистити холодильник за допомогою швидких та ефективних способів.

Як очистити холодильник, якщо у вас є лише 2 хвилини

Якщо у вас є дві хвилини, щоб очистити холодильник — поки ви чекаєте звукового сигналу мікрохвильової печі або якщо ви готові йти на прогулянку, але ваш партнер все ще шукає своє пальто, наприклад, — ви все одно можете отримати багато зроблено.

Ось ваш швидкий контрольний список.

  • Видаліть старі речі: відскануйте все в холодильнику. (Не забудьте про шухляди.) Принесіть ближче до переду залишки їжі, які, схоже, могли бути забуті. Кидайте предмети, які більше не споживаються. (Ви побачите, що це миттєво додає простір і порядок.)
  • Помістіть решту продуктів туди, де вони належать: це здається простим, але мати в холодильнику зони для різних типів продуктів і зберігати продукти в цих зонах – це дві різні речі. Швидко повертайте все, що знаходиться не там, де воно повинно бути. (Салатні заправки та приправи на дверях, наприклад.)
  • Витріть очевидні плями та крихти: ніщо не робить холодильник більш неапетитним, ніж плями, крихти, шерсть домашніх тварин, які незрозумілим чином потрапляють на полиці. Візьміть вологу ганчірку та витріть усе, що видно, коли ви відкриваєте пристрій.

Як ретельно очистити холодильник всього за 20 хвилин

Якщо у вас є 20 хвилин, які ви можете присвятити очищенню свого холодильника, швидше за все, ви зможете його повністю очистити.

Ось що вам слід зробити.

  • Видаляйте предмети полицю за полицею або шухляду за шухлядою: працюючи по секціях, повністю звільніть частину свого холодильника.
  • Викидайте старі предмети: коли ви спустошуєте, зверніть увагу на все, що більше не годиться, і викиньте це. Примітка: якщо пляшка чи банка підлягають вторинній переробці, викиньте їжу у смітник і поставте контейнер у раковину, щоб пізніше почистити.
  • Витріть порожні місця, поки предмети прибрані: поки предмети, які ви вийняли, чекають на прилавку, витріть ту полицю чи ящик у холодильнику. Пропилососіть, якщо крихт багато. Розпиліть поверхні білим оцтом і протріть чистою ганчіркою.
  • Протирайте контейнери з продуктами, перш ніж їх повернути в холодильник: найкращий спосіб підтримувати холодильник у чистоті — переконатися, що ви не поміщаєте в нього нічого брудного. Тож перед тим, як покласти що-небудь назад на очищені полиці чи дверні блоки, протріть зовнішню частину вологою ганчіркою.
  • Повторюйте по всьому холодильнику: продовжуйте працювати таким чином, секцію за секцією, доки вам не вдасться очистити холодильник повністю. Якщо ви посилите свої зусилля, ви, ймовірно, зможете завершити все за 20 хвилин.

Джерело: thekitchn

Читайте також:

Як позбутися запахів приготування їжі: миттєвий спосіб

Як позбутися неприємного запаху у вашому холодильнику та морозильній камері: простий лайфхак

Як вивести з приміщення запах горілого: допоможе один цікавий лайфхак

Источник материала
Поделиться сюжетом