Кадиров хворий: між ким може початися боротьба за владу у Чечні
Кадиров хворий: між ким може початися боротьба за владу у Чечні

Кадиров хворий: між ким може початися боротьба за владу у Чечні

Російський опозиційний політик Геннадій Гудков розповів 24 Каналу, що зараз у Чечні панує тотальна диктатура та культ особистості. Чеченці ненавидять Кадирова.

Труднощі Путіна

Гудков уважає, що проблему збереження влади Путіна у Чечні може викликати не відставка Кадирова, а наявність внутрішньої тайпової системи.

Тайпова система, яка існує в Чечні призводить до того, що там процвітає корупція. Тайпи, які мають бізнес, гроші та доходи купують місця при владі.

Зараз Чечня під керівництвом тайпу Кадирова, як напряму з його друзями, товаришами, дітьми, так і родичами. У цьому клані, який управляє Чечнею, дуже багато сімейних відносин,
– зауважив опозиціонер.

Він наголосив, що справа навіть не в самопроголошеному лідері Чечні, якщо Путіну знадобиться його замінити – той це зробить. Виникає питання, чи Кремлю вдасться домовитись із людьми, яких привів до влади Кадиров.

Щойно Кадиров втратить здатність керувати республікою, то відразу почнеться бій між тайпами за владу. Це буде серйозна боротьба. Там (у Чечні – 24 Канал) спочатку застосовують зброю, а потім вже думають навіщо це було потрібно,
– висловився Геннадій Гудков.

Проблемою буде переділ фінансових потоків, адже Чечня не може забезпечити себе самостійно. Там 86% бюджету – гроші Росії.

Відставка Кадирова, на думку Гудкова, нічого не змінить, адже розбіжності між тайпами триватимуть, бо у кожного є свій озброєний підрозділ та підкуплені силовики. Зміна влади буде болючою для Чечні.

Хвороба Кадирова: що відомо

  • У медійному просторі з'являлося чимало повідомлень про різні хвороби Рамзана Кадирова та навіть ходили чутки про ймовірну його смерть. Очільник ГУР МО Кирило Буданов підтвердив, що так званий "голова" Чечні дійсно хворий.
  • У мережі з'явилосьвідео з Кадировим, який, за інформацією, перебуває у важкому стані. Знімання проходили у приміщеннях, розташованих поряд із 5-м корпусом Центральної клінічної лікарні, де лежав Кадиров.
  • В ГУР прокоментували чутки про хворобу та ймовірну смерть Рамзана Кадирова. Андрій Юсов вважає, що за наступництво Рамзана Кадирова йтиме жорстка боротьба. В ній братимуть участь представники московських еліт та оточення самопроголошеного лідера Чечні.
Теги по теме
Владимир Путин
Источник материала
Поделиться сюжетом