Макіяж завжди буде ідеальним: лайфхаки для сухої шкіри
Макіяж завжди буде ідеальним: лайфхаки для сухої шкіри

Макіяж завжди буде ідеальним: лайфхаки для сухої шкіри

Суха шкіра як правило є також вельми чутливою, тому потребує ретельного догляду. А заодно – особливого підходу до макіяжу, адже він може лягати на неї не ідеально і підкреслювати найбільш сухі ділянки.

Експерти радять жінкам із сухою шкірою кілька лайфхаків, які допоможуть зробити мейк бездоганним. OBOZ.UA зібрав їх разом. Використовуйте ці поради по одній або комбінуйте між собою для досягнення найкращого результату.

Готуйте шкіру

Якщо на вашій шкірі через сухість виникають лущення та подразнення, першим кроком до ідеального макіяжу має стати підготовчий етап. Включіть у свою рутину сироватки, зволожуючі креми та спреї для обличчя з такими інгредієнтами як гіалуронова кислота або гліцерин. Нанесення їх під декоративну косметику дозволить оживити та пом’якшити шкіру.

Не пропускайте відлущування

Але не тільки зволоження є важливим для догляду за сухою шкірою. Відлущування допомагає вирівняти рельєф і в результаті більш рівномірно нанести косметику. Але обирайте тільки м’які та делікатні засоби. Заміть жорстких фізичних відлущувачів, таких як скраби, обирайте хімічні пілінги для щоденного використання. Наприклад, на основі молочної кислоти.

Відмовтесь від тональної основи

Замість того, щоб наносити шар основи з повним покриттям, сподіваючись приховати сухі плями, використовуйте більш легку формулу. Вам краще підійдуть тоновані BB-крем або CC-крем зі зволожувальними компонентами. Вони не будуть підкреслювати ділянки з лущенням на шкірі, а заодно доглядатимуть за обличчям. Якщо у вас є дуже сухі ділянки на шкірі, спробуйте точково відкоригувати їх за допомогою консилера.

Не втирайте засоби

Техніка нанесення продукту може або візуально прибрати сухість шкіри, або погіршити її вигляд. Старайтесь наносити засоби в одному напрямку, використовуючи кисть або техніку похлопування спонжем для макіяжу. Уникайте енергійного тертя, це може посилити подразнення та лущення шкіри.

Уникайте сухих текстур

Пудра чудово матує обличчя, але, якщо у вас суха шкіра, застосовувати її доведеться з певною обережністю. Наносьте її тільки в тих зонах, де вам потрібне додаткове покриття або фіксація. Окрім того обирайте засоби найдрібнішого помелу. А також ті, які не дають повного покриття.

Остерігайтесь формул із сяянням

З одного боку вам потрібно шукати засоби з додатковим зволоженням. З іншого – проявляти обережність з формулами, на яких написано, що вони надають шкірі сяйва. Часточки, які забезпечують мерехтіння чи блиск сильніше текстурують шкіру і підкреслюють лущення. Якщо вам хочеться додати сяйва чи мерехтіння, обирайте пудрові або кремові засоби, які не додають шкірі текстури.

Спрей для обличчя – ваш ключ до успіху

Найголовніша порада, яка допоможе зберегти макіяж та уникнути появи сухих плям чи лущень – це тримати під рукою спрей для обличчя. Він допоможе закріпити макіяж без нанесення додаткового шару декоративного продукту на шкіру.

Раніше OBOZ.UA розповідав, як зробити так, щоби макіяж не розпливався.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Источник материала
Поделиться сюжетом