Microsoft починає розгортання автономного режиму OneDrive в Інтернеті
Microsoft починає розгортання автономного режиму OneDrive в Інтернеті

Microsoft починає розгортання автономного режиму OneDrive в Інтернеті

Корпорація Майкрософт починає розгортати новий офлайн-режим для OneDrive в Інтернеті для робочих і навчальних користувачів. Це частина поточної реконструкції OneDrive, яка також передбачає оновлення служби хмарного сховища завдяки покращеному інтерфейсу користувача, кольорам папок і багато іншого.

Новий офлайн-режим OneDrive дозволить користувачам веб-сторіни служби відкривати файли, які були позначені як доступні як офлайн, і переходити до улюблених файлів і домашнього розділу OneDrive без підключення до Інтернету. Ви також можете перейменовувати, сортувати, переміщувати та копіювати файли, і всі вони будуть синхронізовані, коли ви знову матимете підключення до Інтернету.

Ви можете вибрати, які файли мають бути доступними в автономному режимі через веб-версію OneDrive. Зображення: Microsoft

Автономний режим також покращує продуктивність, навіть якщо у вас є підключення до Інтернету. Microsoft стверджує, що під час перегляду або взаємодії з файлами в OneDrive в Інтернеті або з програми OneDrive у Teams або Outlook завантаження відбувається втричі швидше. «Офлайн-режим використовує локальну пам’ять вашого пристрою для зберігання певної інформації про файл, як-от ім’я файлу, розмір, автор, дата останнього доступу тощо», — пояснює Андрій Єсипов, головний менеджер із продуктів Microsoft. «Це стало можливим завдяки програмі OneDrive Sync, яка інтелектуально зберігає кеш метаданих ваших файлів локально».

Офлайн-режим OneDrive в Інтернеті поки що не буде доступний споживачам, але ті, хто використовує корпоративний або навчальний обліковий запис Microsoft 365, можуть налаштувати нову функцію прямо зараз. Вам знадобиться остання програма синхронізації OneDrive для Windows або macOS; потім ви просто заходите в OneDrive в Інтернеті в Chrome або Edge, і він «ініціює автоматичне одноразове налаштування автономного режиму».

Цей новий офлайн-режим також доповнює наявну функцію «Файли на вимогу», яка доступна в OneDrive через Провідник файлів або в Finder на Mac. Тепер ви можете керувати функцією «Файли на вимогу» у своєму браузері, щоб ви могли вибирати файли, які завжди будуть доступними на вашому комп’ютері.

Источник материала
Поделиться сюжетом