Не лише Покровськ: куди намагаються прорватись росіяни на Донеччині
Не лише Покровськ: куди намагаються прорватись росіяни на Донеччині

Не лише Покровськ: куди намагаються прорватись росіяни на Донеччині

Водночас росіяни готують й альтернативний маршрут для наступальних дій. Детальніше про нього 24 Каналу розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Куди можуть рухатися росіяни

Росіяни контролюють більшу частину населеного пункту Очеретиного, що на Донеччині. Воно розташоване на висоті, тож, ймовірно, окупанти, захопивши це селище, використовуватимуть його для розгортання своїх наступальних дій.

У перспективі російські військові планують дійти до Покровська, який розташований приблизно за 30 кілометрів від місця, де вони закріпилися зараз.

Можу припустити, що росіяни продовжуватимуть рух по 0511 (траса у Донецькій області – 24 Канал), але, найімовірніше, для них буде важливим просування по Н20 в напрямку Костянтинівки. Саме на цьому напрямку після Очеретиного вони можуть зосередити своє просування,
– зазначив Олександр Коваленко.

Річ у тім, що росіяни намагаються рухатися саме вздовж логістичних артерій. Крім того, траса Н20 охоплює значну частину території, яку контролюють Збройні Сили України на захід від Горлівки.

Росіяни можуть рухатися до Костянтинівки: дивіться на карті

"Основна перепона для росіян на цій трасі – Романівка, а також вихід траси Н20 на 0504. Там не дуже сприятливий ландшафт для прориву. Але, ймовірно, вони переорієнтовуватимуться саме так: щоб велику територію на захід від Горлівки взяти в оточення або ж створити загрозу оточення", – пояснив Коваленко.

Тож просування росіян може бути не лише у напрямку Покровська. Зрештою, відповідні лінії оборони можуть бути облаштовані до того моменту, як росіяни зможуть або й не зможуть просунутися у той бік. Водночас варто відзначити, що закріплення росіян в Очеретиному прискорили наступальні дії росіян, які розпочалися ще у жовтні 2023 року.

Яка ситуація на фронті: важливо

  • Днями головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що Збройні Сили України взяли під контроль острів Нестрига, що на південному заході від Херсона. Крім того, на Херсонському напрямку підрозділам Сил оборони вдалося просунутися в районі Велетенського.
  • Сирський також повідомив, що ситуація по всій лінії фронту загострилася. Як українським, так і російським військовим на тій чи іншій ділянці фронту вдалося досягнути тактичних успіхів. Найскладнішу ситуацію фіксують на Покровському та Курахівському напрямках, де ворог використовує 4 бригади, аби розвинути наступ.
  • У ЗСУ наголошують, що росіяни не припиняютьтиснути на Часів Яр.Втім поки ні тактичних, ні територіальних успіхів в окупантів немає. Ба більше, командир батальйону 92 ОШБр Олесь Маляревич розповів, що завдяки зусиллям його бригади вдалося повернути деякі втрачені позиції південніше Іванівського.
Теги по теме
Донецкая область
Источник материала
Поделиться сюжетом