Невідомі намагались отримали доступ до переписки депутатів із працівниками апарату Ради
Невідомі намагались отримали доступ до переписки депутатів із працівниками апарату Ради

Невідомі намагались отримали доступ до переписки депутатів із працівниками апарату Ради

Через паралельні сесії зловмисники могли отримати доступ до контактів та переписок.

Народний депутат України, голова комітету з питань свободи слова ВРУ Ярослав Юрчишин заявив, що минулого тижня Апарат Верховної Ради України розіслав депутатам листа, у якому повідомив про несанкціоновані спроби отримати доступ до листування в Telegram народних депутатів та  співробітників апарату.

«Зафіксовані масові спроби отримання несанкціонованого доступу до листування в месенджері Telegram народних депутатів та співробітників Апарату ВРУ. Зловмисники з  використанням методів соціальної інженерії розсилають повідомлення типу “проголосуйте будь ласка в конкурсі” з посиланням, перехід за яким в результаті призводить до створення паралельної сесії з пристроєм зловмисників», – процитував Юрчишин лист апарату ВРУ до депутатів від 28 квітня.

Він додав, що такі паралельні сесії створювали доступ до всієї історії чатів та списку контактів людини, яка переходила за посиланням.

В ніч на понеділок стало відомо, що Telegram заблокував чат-бот ГУР, а згодом з’явилась інформація про блокування і інших ботів урядових каналів. У ГУР наголосили, що «керівництво платформи Telegram безпідставно заблокувало ряд офіційних ботів, які протистояли військовій агресії Росії проти України, в тому числі бота ГУР». Згодом Telegram відновив доступ до низки чат-ботів, які використовують українські спецслужби, а також бот Мінцифри.

Після цього голова  Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим’юк заявила, що офіційні особи повинні припинити комунікувати з суспільством через Telegram та обрати для цього інші месенджери. // Дзеркало тижня

Tweet
Источник материала
Поделиться сюжетом