Омлет вийде нереально смачним: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт ідеального сніданку
Омлет вийде нереально смачним: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт ідеального сніданку

Омлет вийде нереально смачним: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт ідеального сніданку

Суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф", відомий шеф-кухар і ресторатор Володимир Ярославський розповів, як приготувати смачний і ніжний омлет по-французьки.

У розрізі такий омлет виходить дуже соковитим і кремовим, схожим по консистенції на збиті вершки чи густу сметану. Готується французький омлет досить просто, найголовніше – не пересмажити його.

Щоб приготувати ніжний французький омлет, "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере:

  • яйця - 3 шт.
  • вода або молоко - 1 ст.л.
  • масло вершкове - 15 г
  • дрібка солі

"Часто додають ще сир Ементаль - мені подобається Пармезан. Ви можете замінити частину вершкового масла оливковою олією - теж смачно", – додав "Мастер Шеф" Ярославський.

Для приготування такого омлету "Мастер Шеф" Володимир Ярославський радить використовувати пательню з антипригарним покриттям і силіконову лопатку.

В мисці виделкою розмішуємо до однорідності яйця, сіль і неповну столову ложку води чи молока.

Ставимо пательню на плиту розігріватися, додаємо шматочок масла, щоб воно розтануло та почало пінитися. Після цього вливаємо яєчну масу і починаємо його перемішувати, як скрембл, щоб вийшла консистенція майже як у густої сметани.

Після цього "Мастер Шеф" Володимир Ярославський знімає пательню з плити, омлет розрівнює лопаткою, посипає сиром. Знизу яйце має схопитися і бути жовтим, а не засмаженим і румʼяним. Трохи нахиляємо пательню та лопаткою загортаємо омлет у рулет.

Останні новини України:

Як приготувати ідеальні млинці: простий робочий рецепт від судді "Мастер Шеф" Ярославського.

Теги по теме
Украина
Источник материала
Поделиться сюжетом