Суд покарав військовослужбовця з Рівненщини, який закликав розстріляти 450 нардепів ВРУ
Суд покарав військовослужбовця з Рівненщини, який закликав розстріляти 450 нардепів ВРУ

Суд покарав військовослужбовця з Рівненщини, який закликав розстріляти 450 нардепів ВРУ

Дубровицький районний суд Рівненської області визнав військовослужбовця Збройних сил України винним у публічних закликах до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 26 квітня.

Військовий був незадоволений владою в Україні, а також значними втратами, які несли збройні сили. Приблизно 28 липня 2022 року, перебуваючи за місцем військової служби в Рівненській області, він записав на свій телефон відеоролик. У відео він закликав у насильницький спосіб, із застосуванням зброї, знищити представників законодавчої гілки державної влади в Україні, а саме 450 депутатів Верховної Ради.

Того ж дня військовослужбовець із метою розповсюдження надіслав цей відеоролик знайомому, який займає активну громадську позицію і адмініструє групи в соціальних мережах. Останній нібито не ознайомився зі змістом відеозапису, не знав про злочинний умисел товариша і поширив його на власній сторінці у соцмережі ТікТок.

В один із днів кінця липня 2022 року відео військовослужбовця за невстановлених обставин зʼявилося в інших соціальних мережах та групах, зокрема в одному телеграм-каналі.

У судовому засіданні чоловік визнав повністю, щиро розкаявся. Підтвердив, що зняв відео і надіслав знайомому, щоб той розмістив його у ТікТок. І одразу через два дні попросив товариша видалити цей відеозапис. 

Тепер зробив для себе відповідні висновки, дуже шкодує, що так зробив. Просив суворо його не карати, не позбавляти волі і врахувати, що він має на утриманні двох малолітніх дітей пʼяти і семи років.

Військовослужбовець раніше несудимий, за місцем несення служби характеризується позитивно, є учасником бойових дій. Його засудили до 1 року позбавлення волі умовно, звільнивши від відбуття покарання на такий же строк.

скриншот

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Источник материала
Поделиться сюжетом