У Києві демонтують тунель між станціями метро «Деміївська» та «Либідська»
У Києві демонтують тунель між станціями метро «Деміївська» та «Либідська»

У Києві демонтують тунель між станціями метро «Деміївська» та «Либідська»

У Києві розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів у перегінному тунелі між станціями метро “Деміївська” і “Либідська”.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація із посиланням на комунальне підприємство "Київський метрополітен". 

“На будівельному майданчику між станціями метро “Деміївська” – “Либідська” фахівці розпочали демонтаж залізобетонних тюбінгів”, - ідеться у повідомленні.

Як зазначили в метрополітені, для прискорення виконання робіт спеціалісти провели часткове розкриття тунелю, а саме - влаштували технологічний отвір для транспортування назовні демонтованого колійного бетону і подання необхідних матеріалів.

Відновлювальні роботи на будівельному майданчику проходять у цілодобовому режимі. Здійснюються розробка котловану з кріпленням третього ярусу, очищення залізобетонних поверхонь та видалення демонтованого бетону.

Крім того, проводяться хімічне закріплення ґрунтів затунельного масиву, підготовка поверхні тунелю для додаткового підсилення.

Уметрополітенінагадали, що, за попередніми висновками Науково-дослідної судово-експертної установи, причинами виникнення загрози аварійної ситуації є неякісні проєктні рішення та неякісне виконання будівельно-монтажних робіт зі спорудження конструкції тунелю в межах аварійної ділянки.

Остаточні висновки будуть після повного розкриття тунелю та проведення додаткових обстежень.

У Києві розпочали демонтаж тунелю між станціями метро «Деміївська» та «Либідська» / Фото: Михайло Криволапов, КМДА

Як повідомляв Укрінформ, 8 грудня 2023 рокустолична влада оголосила про припинення руху поїздів на відрізку між станціями "Либідська" і "Деміївська" Оболонсько-Теремківської лінії метро у зв'язку із підтопленням тунелю на вказаній ділянці.

Попередньо встановлено, що підтоплення сталося через розгерметизацію тунелю. За даним фактом прокуратура розпочала досудове розслідування.

Теги по теме
Киев
Источник материала
Поделиться сюжетом