У Міноборони повідомили, що співвідношення мобілізації до рекрутингу - “десь 2:10"
У Міноборони повідомили, що співвідношення мобілізації до рекрутингу - “десь 2:10"

У Міноборони повідомили, що співвідношення мобілізації до рекрутингу - “десь 2:10"

У Києві у приміщенні ЦНАП Солом’янського району відкрили перший центр рекрутингу та 18-й в Україні. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова у своєму фейсбуці.

- Сьогодні у Києві в приміщені Соломʼянської РДА ми відкрили новий Центр рекрутингу української армії! Це вже 18-й центр загалом в Україні, і ми пишаємося, що змогли створити сучасний сервіс, який будується на довірі, - написала вона.

Калмикова розповіла, що з часу відкриття першого центру рекрутингу у лютому за консультаціями звернулись понад 2600 осіб, майже 400 з них знаходяться на етапі рекрутингу.

Заступниця міністра нагадала, що у центрах рекрутингу не роздають повісток. У центрах можна обрати посаду та військову частину. Шукають не тільки стрільців чи саперів. Також потрібні кухарі, програмісти, психологи. У новому центрі рекрутингу в Києві доступні тисячі вакансій у різних підрозділах Сил оборони України.

Під час відкриття центру рекрутингу Наталія Калмикова також повідомила, що співвідношення мобілізації до рекрутингу наразі становить “десь 2:10", пише "Інтерфакс-Україна". У разі мобілізації людину розподіляє Генеральний штаб ЗСУ, нагадала заступниця міністра.

Перший центр рекрутингу відкрився в Україні 12 лютого у Львові. Центр рекрутингу української армії — пілотний проєкт Міністерства оборони. Центри не мають стосунку до структур ТЦК та СП, а самі рекрутери не є військовослужбовцями й не можуть вручати повістки.

  • Військовий психолог - про мобілізацію: Що більше людина усвідомлює реальність, то більше шансів вижити.
  • У Сухопутних восках ЗСУ заявили, що ТЦК працюють цілодобово, реагуючи на скарги про черги для оновлення даних.
Теги по теме
Киев Минобороны
Источник материала
Поделиться сюжетом