В Одесі внаслідок ракетного удару пошкоджені будинки, яхтклуб і ресторан
В Одесі внаслідок ракетного удару пошкоджені будинки, яхтклуб і ресторан

В Одесі внаслідок ракетного удару пошкоджені будинки, яхтклуб і ресторан

Унаслідок удару балістичною ракетою "Іскандер" із касетним боєзарядом по Одесі ввечері 29 квітня руйнувань зазнав один з ресторанів біля моря в Одесі, також пошкоджені приватні яхти та елінги на території яхтклубу "Посейдон".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На території яхтклубу уламками пошкоджені близько десяти приватних човнів. В них вибито скло та пробита бортова обшивка. Розрив кількох касетних снарядів відбувся безпосередньо перед пришвартованими яхтами.

"Можу сказати, що відремонтувати яхту дуже дорого. На моїй, наприклад, шрапнелью посікло кришу та борти, вибите скло. Також постраждав мій будиночок. Через дах уламки пройшли всередину та побили скло зсередини", - розповів власник яхти Ігор.

За словами директора яхтклубу Веніаміна Баликова, під час влучання на набережній у приватних елінгах перебували люди.

"Були поранені, всім надали оперативно допомогу. На жаль, на нашій території був і один "двохсотий". Про збитки ми ще не можемо говорити, територію має оглянути комісія і тільки потім будуть якісь цифри", - сказав Баликов.

Через 50 метрів від території яхтклубу знаходиться ресторан "Колумбус". За словами адміністратора закладу, під час удару в закладі був зарезервований лише один стіл. Уламкові поранення ноги отримала жінка, її госпіталізували.

"У нас постраждало все. Уламки пробили дах, всередині ресторану побиті меблі, вікна", - сказала адміністраторка закладу Оксана.

За даними одеської міськради, станом на ранок 30квітня у лікарнях міста продовжують знаходитись 17 постраждалих внаслідок вчорашньої російської атаки, з них одна дитина. Їхній стан різного ступеня тяжкості.

14 постраждалих з осколковими пораненнями доставили до ГКБ №10.

За словами директора медзакладу Дениса Себова, зараз в лікарні перебувають 10 пацієнтів.

Наслідки удару балістичною ракетою «Іскандер» по Одесі / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

«Четверо перебувають у вкрай важкому стані, двоє з них знаходяться на апараті штучної вентиляції легень. Троє - зі складними травмами і троє в хірургічному відділенні з пораненнями в голову. Ще 2-х пацієнтів перевели в інші лікарні, інші лікуються амбулаторно. Усі осколкові ураження тяжкі, супроводжувалися пошкодженнями судин та внутрішніх органів», - сказав Себов.

У лікарні перебуває подружжя із міста Суми, яке переїхало в Одесу до рідних. Під час удару Анастасія разом з чоловіком та 6-місячною дитиною гуляли біля моря. За враженнями вибух нагадав жінці салют.

Росіяни завдали по Одесі ракетного удару, пошкодивши житлові будинки й цивільну інфраструктуру / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

«Це було так неочікувано, зреагувати неможливо. Встигла лише дитину прикрити і собаку на повідець пристебнути. Ми впали на землю та накрили собою дитину, чоловік зламав ногу та отримав уламкові поранення. Дитина, на щастя, не постраждала і не злякалася. Не дай боже ще таке пережити», - наголосила жінка.

Відео: Телеграм-канал Офісу Генерального прокурора

Як повідомляв Укрінформ, ввечері 29 квітня росіяни завдали ракетного удару по Одесі. Загинули п’ятеро людей. У важкому стані перебувають восьмеро людей, з них четверо у вкрай важкому, зокрема чотирирічна дівчинка. Серед поранених - ректор Національного університету "Одеська юридична академія" Сергій Ківалов.

Теги по теме
война Одесса
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны