Україна планує залучати більше жінок до розмінування
Україна планує залучати більше жінок до розмінування

Україна планує залучати більше жінок до розмінування

Україна планує залучити більше жінок до розмінування. У цьому допоможе Канада, яка візьме участь у реалізації навчальних програм у протимінній діяльності за участю жінок, повідомила перша віцепрем’єр-міністерка — міністерка економіки України Юлія Свириденко за підсумками зустрічі з Послинею Канади у справах жінок, миру та безпеки Жаклін О’Ніл, інформує «Суспільне».

За її словами, середній рівень залучення жінок серед усіх державних і недержавних операторів сягає близько 30%. Це відповідає порядку денному НАТО “Жінки, мир і безпека”.

За словами Свириденко, уряд націлений забезпечити професійну реалізацію та соціальну інтеграцію жінок, ветеранів та ветеранок, людей, постраждалих від вибухонебезпечних предметів та людей із інвалідністю через залучення до виконання робіт у сфері протимінної діяльності. Уряд сподівається, що канадські партнери приєднаються до створення відповідних програм з навчання у ПМД, зокрема, для жінок.

Як повідомили в Мінекономіки, допомога Канади на протимінну діяльність передбачає близько 28,6 млн дол. США з 2022 року та складається з 12 проєктів, більшість із яких були реалізовані у 2023 році.

У лютому 2024 року Канада виділила кошти на проєкти у сфері протимінної діяльності в рамках 28,6 млн доларів США. Йдеться про такі проєкти як Гендерно-інклюзивне розмінування для сталого майбутнього в Україні, Підтримка сталості розмінування в Україні, Програма підтримки України Женевського міжнародного центру гуманітарного розмінування.

 

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Источник материала
Поделиться сюжетом