Вбивство українських військових у Баварії: прокуратура Мюнхена не виключає політичний мотив
Вбивство українських військових у Баварії: прокуратура Мюнхена не виключає політичний мотив

Вбивство українських військових у Баварії: прокуратура Мюнхена не виключає політичний мотив

Прокуратура Мюнхена взялася на себе розслідування справи загиблих українських військових у Баварії в зв'язку з тим, що не можна виключити політичну мотивацію злочину.

Це підтвердив речник прокуратури у відповідь на запит Укрінформу.

«Прокуратура Мюнхена, Центральне управління з боротьби з екстремізмом і тероризмом взяли на себе розслідування 29 квітня, оскільки не можна виключити політичну мотивацію злочину… Мотиви злочину наразі невідомі, тож хоча політичну мотивацію не можна виключати, ми розслідуємо в усіх напрямках», - зазначив речник.

Розслідують справу в співпраці з прокуратурою Мюнхена також співробітники місцевої кримінальної поліції.

В Інституті судової медицини в Мюнхені в неділю, 28 квітня, було проведено розтин обох жертв.

Двоє постраждалих є громадянами України, військовослужбовцями української армії, які перебували в Німеччині на лікуванні після поранень з другої половини 2023 року.

Підозрюваний 57-річний громадянин Росії перебуває під вартою. Під час попереднього розслідування стало відомо, що підозрюваний мешкав у Німеччині з початку 1990-х років.

«За попередніми даними, два потерпілі та обвинувачений були знайомі», - додав речник.

Тим часом перед Посольством України в Берліні з’явився невеличкий меморіал «українським жертвам ненависті в Німеччині», де зазначені прізвища загиблих у Баварії військових – Володимир Козін і В’ячеслав Безуглий.

Як повідомлялось, ввечері 27 квітня двоє чоловіків стали жертвами насильницького злочину в містечку Мурнау, що в Верхній Баварії, район Гарміш-Партенкірхен. Двох важкопоранених чоловіків знайшли біля торгового центру. Від отриманих ножових травм 36-річний чоловік помер на місці, 23-річний чоловік помер у лікарні, незважаючи на негайно розпочаті реанімаційні заходи.

Источник материала
Поделиться сюжетом