Ви власноруч вбиваєте смартфон: яка звичка користувачів шкодить пристрою
Ви власноруч вбиваєте смартфон: яка звичка користувачів шкодить пристрою

Ви власноруч вбиваєте смартфон: яка звичка користувачів шкодить пристрою

Ви вкорочуєте життя вашому смартфону

Одна, на перший погляд, невинна звичка буквально вбиває ваш смартфон. Мало хто знає про це і повторює цю помилку щодня. Раніше ми розповідали, як зарядити смартфон удвічі швидше, а тепер ділимося, чому не можна залишати його на ніч у розетці.

Так, це дуже зручно — під’єднав пристрій до живлення — і зранку можна спокійно йти у справах, не чекаючи, поки телефон зарядиться. Однак, як виявилося, робити це категорично заборонено. Про це розповіли на Уніан.

Чому не можна заряджати смартфон цілу ніч

Річ у тім, що вночі смартфон заряджається до 100%, але поки він знаходиться біля розетки, у пристрої активуються внутрішні процеси. Якщо ваш гаджет ще й під'єднаний до мережі Wi-Fi, система буде автоматично оновлюватися, будуть завантажуватися дані з різних додатків і ще безліч схожих операцій.

У компаніях-виробниках стверджують, що тримати 100%-вий рівень зарядки постійно – небезпечно. Краще, щоб ваш пристрій мав трохи менший заряд батареї. Найкраще — дотримуватися правила "20-80". Так акумулятор буде працювати ефективніше, а телефон прослужить набагато довше.

Як правильно заряджати телефон вночі

Деякі смартфони оснащені функцією обмеження надходження енергії. На iPhone це 80%. Так термін служби батареї значно збільшується.

Водночас в Google Play є корисний додаток AccuBattery. Там можна встановити відсоток заряду, і приходитиме сповіщення про припинення підзарядки. Таким чином, навіть якщо ви залишатимете смартфон на зарядці на ніч, продуктивність гаджета збережеться.

Источник материала
Поделиться сюжетом