Ворог тисне та застосовує різну тактику: боєць ЗСУ розповів, з чим найважча ситуація на фронті
Ворог тисне та застосовує різну тактику: боєць ЗСУ розповів, з чим найважча ситуація на фронті

Ворог тисне та застосовує різну тактику: боєць ЗСУ розповів, з чим найважча ситуація на фронті

Офіцер артилерії 4 бригади НГУ "Рубіж" Володимир Назаренко розповів 24 Каналу, що ситуація на фронті досить напружена. Разом з тим у Повітряних силах розповіли, як нестандартно підходять до протидії російським дронам.

Ворог тисне та штурмує

Назаренко зазначив, що ворог тисне та намагається просуватись на різних напрямках. Він застосовує як дрібні штурмові групи по декілька людей, так і більш чисельні, які підкріплені легкою, а часом і важкою бронетехнікою, як-от танками.

Ворог, на жаль, бомбардує близькі та дальні сили. У нього залишається суттєва перевага в боєприпасах. Однак, ми чітко маємо розрізняти перевагу в боєприпасах і коефіцієнт ефективності вогневої потужності. Нам дуже необхідно, вкотре наголошую, врівноважувати перевагу ворога в боєприпасах ефективністю нашого вогню,
– зауважив офіцер артилерії 4 бригади НГУ "Рубіж".

Переваги ворога

За його словами, ворог так само активно застосовує КАБ, ударні БпЛА, fpv-дрони. Тож, силам оборони необхідні засоби боротьби з таким видом озброєння, зокрема, РЕБ. Крім того, в окупантів лишається перевага в людському ресурсі для штурмів.

"Вони не жалкують людей. У ворога перевага в боєприпасах, у кількості гармат, у кількості техніки. У таких умовах сили оборони роблять усе можливе. Десятки тисяч моїх побратимів щодня максимально роблять усе, аби відбиватись від штурму, і більшість штурмів ворога невдалі", – наголосив Назаренко.

Ситуація на фронті: останні новини

  • Зеленський звільнив командувача Сил підтримки ЗСУ. Натомість Олександра Яковця призначили на іншу посаду.
  • Росія накопичує війська на кордонах. Однак вона не має достатньо сил для повномасштабного вторгнення.
  • Інститут вивчення війни проаналізував напрямки, на яких імовірно наступатиме Росія. Утім, де вони зосередять найбільше сил наразі невідомо.
Теги по теме
Донецкая область Харьковская область
Источник материала
Поделиться сюжетом