Ворог здійснив сім штурмів на Оріхівському напрямку та три на лівобережжі Дніпра
Ворог здійснив сім штурмів на Оріхівському напрямку та три на лівобережжі Дніпра

Ворог здійснив сім штурмів на Оріхівському напрямку та три на лівобережжі Дніпра

За минулу добу російські окупаційні війська здійснили сім штурмів на Оріхівському напрямку та три – на лівобережжі Дніпра. Зазнавши втрат, ворог відійшов на свої вихідні позиції.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба Сил оборони півдня. 

«Попередня доба в операційній зоні Сил оборони Півдня минула в контрбатарейному протистоянні та відбитті ворожих штурмів. Ворог не полишав спроб вибити наші підрозділи із зайнятих позицій, проте не досяг успіху. На Оріхівському напрямку окупанти здійснили 7 штурмів: 4 в районі Старомайорського та 3 в районі Приютного. На лівобережжі Дніпра тимчасово окупованої Херсонщини ворог здійснив 3 безуспішні штурми. Зазнавши втрат, відійшов на свої вихідні позиції», - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що окупанти здійснили артилерійські обстріли, завдали численних авіаційних ударів із застосуванням керованих авіабомб та некерованих авіаційних ракет, використали велику кількість ударних дронів різних типів, продовжили аеророзвідку. В операційній зоні за минулу добу зафіксовано проліт 68 розвідувальних БПЛА ворога.

У пресслужбі також нагадали, що кораблів флоту противника у Чорному та Азовському морях не спостерігається. Ракетоносії перебувають у пунктах базування, здебільшого в Новоросійську. Намагаючись зберегти корабельно-катерний склад, ворог постійно змінює місця стоянок.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російської армії в Україні з 24 лютого 2022 року по 30 квітня 2024 року становлять близько 468 тисяч 720 осіб, зокрема ще 1250 осіб - за минулу добу.

Фото: Телеграм / Сили оборони півдня України

Теги по теме
война Запорожье
Источник материала
Поделиться сюжетом