Все знищене до фундаменту: росіяни показали, що залишилося від села Роботине
Все знищене до фундаменту: росіяни показали, що залишилося від села Роботине

Все знищене до фундаменту: росіяни показали, що залишилося від села Роботине

Про те, що це колись було селом, нагадують дороги і вздовж них в ряд руїни від будинків. В населеному пункті не лишилося жодної вцілілої будівлі.

Від села Роботине на Оріхівському напрямку залишилися суцільні руїни. Кадри зруйнованого населеного пункту виклали в російському телеграм-каналі "Военный осведомитель".

На оприлюднених кадрах, зафільмованих з повітря, про те, що це колись було селом, нагадують дороги і вздовж них в ряд руїни від будинків. В населеному пункті не лишилося жодної вцілілої будівлі — вони всі фактично зруйновані під фундамент.

Руїни Роботиного

До війни в селі мешкали 500 людей.

Для довідки: російський телеграм-канал "Военный осведомитель" висвітлює військові події у світі, але здебільшого розповідає про війну в Україні.

Бої за Роботине: що відомо

Наприкінці серпня 2023 року ЗСУ звільнили село Роботине Пологівського району на Запоріжжі. Населений пункт ЗС РФ окупували 6 березня 2022 року. Росіяни вирили траншеї і створили цілі укріплені райони із системою підземних ходів. Крім того, ворог розкидав тисячі мінно-вибухових снарядів.

28 серпня 2023 року стало відомо – ЗСУ остаточно вибили ворога з Роботиного та продовжували наступв напрямку наступних населених пунктів, зокрема Новопрокопівки.

Після цього ЗС РФ постійно намагалися повернути собі втрачені позиції в Роботиному. 29 квітня 2024 року росіяни опублікували фотографії, на яких вивісили прапор РФ у Роботине вказуючи про нібито захоплення населеного пункту. Боєць ЗСУ Станіслав Бунятов повідомив, що російська "делегація", яка встановлювала прапор, була знищена. Бої за село тривають.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом