Хакери Anonymous погрожують оприлюднити дані урядовців Грузії
Хакери Anonymous погрожують оприлюднити дані урядовців Грузії

Хакери Anonymous погрожують оприлюднити дані урядовців Грузії

Міжнародний рух хакерів і активістів Anonymous висловив підтримку учасникам протестів у Грузії проти закону про «іноагентів» і пригрозив уряду «Грузинської мрії» кібератаками та розкриттям баз даних.

Про це повідомляє Эхо Кавказа.

У ніч проти 1 травня, коли грузинські спецпризначенці знову застосували спецзасоби та фізичну силу проти демонстрантів у центрі Тбілісі, хакери звернулися до учасників акцій зі словами підтримки. Вони пообіцяли допомогти протестувальникам «у боротьбі за демократію, свободу та процвітання».

Anonymous звернулись також до грузинської поліції і влади.

«Напад на протестувальників призведе до оприлюднення інформації про всіх ваших урядовців. Ми заволодіємо всіма вашими базами даних та електронними поштовими скриньками та викладемо їх в інтернет. Це перше та єдине попередження. Партіє «Мрія», яку підтримує Росія, пам'ятайте: Грузія - не Росія і ніколи нею не буде. Чекайте на нас», - йдеться в повідомленні, опублікованому в у Телеграмі.

Anonymous називають себе «хактивістами» і стверджують, що діють згідно з певною ідеологією та «карають» уряди, корпорації та організації, з діями яких вони не згодні. Anonymous приписують десятки кібератак на уряди багатьох країн світу. Вони заблокували сайти держорганів та корпорацій США, Ізраїлю, Тунісу, Уганди та інших країн PayPal, MasterCard, Visa та Sony.

Рух Anonymous є активним прихильником України. З лютого 2022 року, після масштабного вторгнення Росії в Україну, хакерський рух узяв на себе відповідальність за низку кібератак на сайти російських держорганів та ЗМІ.

Источник материала
Поделиться сюжетом