Apple зобов'язали дозволити сторонні магазини програм на iPad
Apple зобов'язали дозволити сторонні магазини програм на iPad

Apple зобов'язали дозволити сторонні магазини програм на iPad

Європейська комісія зобов'язала Apple протягом шести місяців забезпечити повну відповідність iPadOS закону про цифрові ринки.

Це означає, що на планшетах мають бути реалізовані можливості встановлення сторонніх магазинів застосунків та видалення встановлених сервісів — як і на iPhone.

Ще у вересні минулого року Комісія розпочала розслідування, щоб оцінити, чи є iPadOS від Apple «важливим шлюзом бізнес-користувачів» для їхнього зв'язку з клієнтами. Регулюючі органи ухвалили, що компанія використовує свою велику екосистему, щоб позбавити кінцевих користувачів можливості переходу інші операційні системи для планшетів.

Метою закону про цифрові ринки є забезпечення конкурентних та справедливих умов у цифровому секторі. Він регулює діяльність «старожилів» — великих цифрових платформ, що забезпечують канали зв'язку між бізнес-користувачами та споживачами, чиє становище може дати їм можливість створювати вузькі місця у цифровій економіці.

Крім Apple, до таких «старожилів» відносяться Alphabet (Google), Amazon, ByteDance, Meta і Microsoft. Діяльність усіх цих корпорацій також перевіряється.

Источник материала
Поделиться сюжетом