19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Білому домі прокоментували переговори США щодо гарантій безпеки з Україною
У Білому домі прокоментували переговори США щодо гарантій безпеки з Україною

У Білому домі прокоментували переговори США щодо гарантій безпеки з Україною

Радник Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі заявив про те, що США та Україна продовжують переговори щодо гарантій безпеки, і формалізують деталі, як в цій угоді мають виглядати потреби України.

"Незалежно від того, коли ця війна закінчиться, незалежно від того, як ця війна закінчиться, Україна все одно матиме довгий кордон з Росією, і вони все одно матимуть законні безпекові потреби. Сполучені Штати будуть продовжувати їх підтримувати, поки вони уточнюють свої потреби, як ці потреби мають виглядати", - сказав Джон Кірбі на питання про те, в якому статусі нині переговори між Києвом та Вашингтоном про двосторонню безпекову угоду.

30 квітня представники уряду США - Держдепартаменту, Міністерства оборони США та Ради національної безпеки США - продовжили обговорення з українськими колегами безпекових домовленостей. Про це повідомила пресслужба Держдепу США. За повідомленням, ця розмова "має важливе значення для довгострокових двосторонніх домовленостей у сфері безпеки та інших зобов’язань, згідно зі Спільною декларацією "Групи семи"".

Джон Кірбі додав, що дев’ять інших країн завершили переговори з Україною щодо угоди про двосторонню безпеку. "Ми всі працюємо над одним і тим же - намагаємося створити те, що можна буде назвати двосторонніми безпековими домовленостями", - сказав представник Білого дому.

Джон Кірбі додав, що США пишаються зусиллями свого уряду, "які спрямовані на підтримку України в розбудові її нинішнього потенціалу сил".

Оглядачі та американські ЗМІ пишуть, що США та Україна мають намір підписати двосторонню безпекову угоду на саміті НАТО влітку цього року. Вона базуватиметься на схожій системі, яку зараз має Ізраїль, і передбачатиме пріоритет в постачанні зброї та передових технологій Києву. Документ, як очікується, сприятиме майбутньому членству України в НАТО, але не робитиме Альянс стороною конфлікту з Росією.

Джерело: Голос Америки

Источник материала
Поделиться сюжетом