Федоров показав український окопний пристрій РЕБ PARASOL
Федоров показав український окопний пристрій РЕБ PARASOL

Федоров показав український окопний пристрій РЕБ PARASOL

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров показав окопний пристрій радіоелектронної боротьби PARASOL від учасника кластера Brave1.

Про це Федоров повідомив у Telegram:

“У розробника є дві модифікації РЕБ: одна захищає позиції від російських дронів, інша — техніку від них. Одна з ключових переваг PARASOL – вона непомітна для ворожих РЕБ.

Перша розробка, PARASOL 01, захищає позиції військових, подавляючи російські FPV-дрони на відстані в межах 200 метрів.

Друга розробка, PARASOL 02, захищає техніку — її можна на неї інсталювати та під’єднати до бортової мережі, дрони глушаться також на відстані в межах 200 метрів”.

Федоров опублікував відео, як розробники під час випробувань PARASOL “саджають” дрони.

Інші ключові переваги РЕБ PARASOL: дуже прості в експлуатації; навчитися ними користуватися можна за 10–15 хвилин.

Він повідомив, що держава вже уклала контракти з розробником, компанією “МіксСтіл”, купує дві модифікації PARASOL, а сили оборони їх активно використовують.

Федоров нагадав, що до повномасштабної війни в Україні не було жодної розробки РЕБу ближньої дії: “У напрямі РЕБ ми пройшли той самий шлях, що і з дронами: запустили ринок, спростили процедури, забезпечили конкуренцію й побачили, що це дійсно працює”.

Наразі, за словами міністра, на платформі Brave1 зареєстровано понад 100 розробок, а 9 з них вже кодифіковано за стандартами НАТО. // УП

Tweet
Источник материала
Поделиться сюжетом