Як позбутися бур'янів без прополки: спину на городі можна не гнути
Як позбутися бур'янів без прополки: спину на городі можна не гнути

Як позбутися бур'янів без прополки: спину на городі можна не гнути

Крім прополювання, перекопування і підрізування, існують й інші методи боротьби з бур'янами.

Боротьба з бур'янами щороку стає справжнім головним болем для кожної господині, але замість того, щоб годинами "стояти раком" на городі.

Крім регулярного обробітку ґрунту, який передбачає прополювання, перекопування і підрізування, існують й інші методи боротьби з бур'янами.

Як позбутися бур'янів?

Мульчування для контролю за бур'янами стало популярним через свою ефективність і універсальність. Мульча допомагає запобігти пересиханню і перегріванню ґрунту.

Для мульчування можна використовувати органічні матеріали, такі як солома, трава, тирса, торф і кора, а також неорганічні матеріали, наприклад, плівку та агроволокно, пишуть експерти.

Що таке мульчування?

Мульчування - поверхневе покриття ґрунту мульчею для його захисту і поліпшення властивостей. Роль мульчі можуть виконувати найрізноманітніші, як природні органічні, так і штучні неорганічні, подрібнені до певних розмірів, матеріали. Мульчування - один із найефективніших способів підтримки здоров'я рослин, пише Вікіпедія.

Товстий шар мульчі (10-15 см) ефективно запобігає проростанню однорічних бур'янів, хоча багаторічні можуть подолати його, хоча і з труднощами. Регулярне видалення бур'янів призведе до їх виснаження.

Як позбутися бур'янів народними засобами?

Боротьба з бур'янами є давнім заняттям, таким же старим, як і сільське господарство. Люди використовували різні методи і доступні засоби, щоб позбутися їх. Деякі з народних засобів виявилися особливо ефективними.

Оцет: обробка бур'янів водним розчином оцту (6%) з додаванням солі пригнічує їхній ріст. Для ефективності можна додати трохи рідкого мила. Обприскування слід проводити на порожніх ділянках, щоб уникнути пошкодження культурних рослин.

Спирт: слабкий розчин спирту (7-10%) використовується для обприскування або поливу землі. Це стимулює активний ріст насіння бур'янів, які можна видалити до появи культурних рослин.

Сіль і сода: цей метод підходить для боротьби з бур'янами в доріжках і міжряддях, але його використання може негативно позначитися на ґрунті, роблячи його непридатним для вирощування культурних рослин.

Для більш ефективної боротьби з бур'янами рекомендується комбінувати ці методи. Однак повне позбавлення від бур'янів без використання хімічних засобів може бути скрутним через їхню високу живучість.

Источник материала
Поделиться сюжетом