Як приготувати ідеальне тісто для пиріжків: рецепт від шеф-кухаря
Як приготувати ідеальне тісто для пиріжків: рецепт від шеф-кухаря

Як приготувати ідеальне тісто для пиріжків: рецепт від шеф-кухаря

Пиріжки – символ домашнього затишку та тепла. Господині завжди готують їх із любов’ю та турботою, намагаючись зробити кожен пиріжок ідеальним.

Але цього не вийде, як неправильно приготувати тісто. Щоб не зіпсувати страву та не витратити зайвий час, радимо скористатись порадами фудблогера Володимира Ярославського. В Instagram він розповів, як приготувати тісто на пиріжки так, щоб в результаті вони вийшли ідеальними.

Інгредієнти

  • Молоко – 400 мл
  • Яйця – 40 гр
  • Цукор – 50 гр
  • Свіжі дріжджі – 25-30 гр
  • Вершкове масло – 75 гр
  • Олія – 75 мл
  • Борошно – 660-700 гр
  • Сіль – 6 гр

Спосіб приготування

1.У тепле молоко додати цукор, перемішане виделкою яйце та дріжджі. Перемішати, накрити рушником та залишити на 15 хвилин. Коли дріжджі стануть активними - на поверхні з’явиться піна.

2. Поступово додаємо борошно, змішане з сіллю та перемішуємо.

3. Залишаємо тісто в мисці, під плівкою або рушником в теплому місці на одну годину. Підглядайте на тісто, якщо підійшло швидше приступаємо до наступного етапу.

4. Окремо розігрійти в сотейнику масло та олію до теплого стану.

5. Вмішайте масло в тісто ще в мисці, а потім добре вимішайте тісто руками на столі, поверніть в миску під плівку ще на 30 хвилин в тепле місце.

6. Готове тісто розділяємо на 26 шматочків по 50 гр.

7. Згорнути "кульки" з тіста, розплющити їх долонею. Зверху викласти начинку за смаком.

8. Сформувати вироби, згорнути наче вареник, заліпити краї, покласти швом донизу.

9. Поставити підійти у теплому місці під рушником протягом 40 хвилин.

10. Змастити яйцем та випікати при температурі 200 -210 градусів 10-11 хвилин.

На OBOZ.UA є й інші рецепти тіста:

  • Заварне тісто для пиріжків
  • Дріжджове тісто за 15 хвилин
  • Тісто для пиріжків на воді
Источник материала
Поделиться сюжетом